Κάλεσμα στον εορτασμό του Κιλελέρ από τον Σύλλογο Διοικητικού Προσωπικού του ΠΘ

 

Δελτίο Τύπου

Το ΔΣ του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στον αγωνιστικό εορτασμό της εξέγερσης των κολίγων του Θεσσαλικού κάμπου στο Κιλελέρ. 

Οι φετινοί αγώνες των αγροτών που οργανώθηκαν από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων της Νίκαιας, ήταν μια ηχηρή απάντηση απέναντι στην κυβέρνηση και τα μονοπώλια που μας θέλουν σιωπηλούς και υποταγμένους για να επιβάλουν ανεμπόδιστα τη βάρβαρη πολιτική τους.

Το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών επιχειρείται για χάρη των σύγχρονων τσιφλικάδων, αγροτοκαπιταλιστών, μεγαλοαγροτών, που συγκεντρώνουν τη γη και την παραγωγή. Αυτή η πολιτική δεν πλήττει μόνο τους αγρότες, έχει σοβαρές συνέπειες και στη ζωή των εργαζομένων, των συνταξιούχων και της νέας γενιάς που αγοράζουν έτσι κι αλλιώς πανάκριβα τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα.

  • Είναι η ίδια πολιτική που δημιουργεί εκατομμύρια άνεργους, που εμπορευματοποιεί Υγεία, Παιδεία, που τσακίζει τα δικαιώματα των νέων για να διασφαλίζει τα κέρδη των μονοπωλίων.
  • Είναι η ίδια πολιτική που επιδιώκει να ρίξει το αφορολόγητο στα 5.000 ευρώ για όλους, μειώνοντας έμμεσα μισθούς, συντάξεις χαρατσώνοντας το λαό και φοροαπαλλάσσοντας το κεφάλαιο.
  • Είναι η ίδια πολιτική που νομιμοποιεί και επεκτείνει το αίσχος των ελαστικών σχέσεων εργασίας σκορπώντας την φτώχεια και την απόγνωση, οδηγώντας σε ομηρία και ανασφάλεια χιλιάδες νέους εργαζόμενους με συμβάσεις χωρίς δικαιώματα και με ελάχιστες αποδοχές που πολλές φορές, ακόμα κ’ αυτά τα ψίχουλα, περιμένουν μήνες να τους καταβληθούν.
  • Είναι ή ίδια πολιτική που αφανίζει χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους, μικρούς εμπόρους, με τις ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια, την ίδια ώρα που το κεφάλαιο απολαμβάνει δεκάδες φοροαπαλλαγές.

Μπροστά στους νέους εκβιασμούς και τις αυταπάτες περί «δίκαιης ανάπτυξης» που καλλιεργεί η κυβέρνηση με στόχο να δημιουργήσει συνθήκες αποδοχής των νέων αντιλαϊκών μέτρων που έχει συμφωνήσει με το κουαρτέτο για το κλείσιμο της αξιολόγησης, η απάντησή μας πρέπει να είναι και θα είναι η οργάνωση της κοινής αντεπίθεσης εργαζομένων, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων και νεολαίας διεκδικώντας κάλυψη των απωλειών μας, κατάργηση όλων των αντεργατικών-αντιλαϊκών νόμων.

Οι κοινοί μας αγώνες και ιδιαίτερα οι περσινές μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις με κορύφωση την κάθοδο στην Αθήνα, δείχνουν το δρόμο!

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΣΤΟ ΚΙΛΕΛΕΡ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ στις 12:30 μ.μ.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κάλεσμα στον εορτασμό του Κιλελέρ από τον Σύλλογο Διοικητικού Προσωπικού του ΠΘ

Θεσσαλία, Μαγνησία, Πρώτο Θέμα |