Κάλεσμα του ΕΚΒ για συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης

Κάλεσμα για συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει για την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου η ΓΣΕΕ και στην συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί για τις 10 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Βόλου.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του
Η κλιμάκωση του αγώνα μας ενάντια στα αντεργατικά-αντικοινωνικά μέτρα της Κυβέρνησης συνεχίζεται με τη συμμετοχή μας, την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, στην νέα 24ωρη Πανελλαδική Γενική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΕΚΒ, στις 10 πμ, στην Πλ. Ελευθερίας.
Η κήρυξη της νέας Γενικής Απεργίας αποφασίσθηκε εν όψει της ψήφισης του Προϋπολογισμού φτώχειας και πείνας και αποτελεί το επόμενο βήμα στο πλαίσιο για να ακυρώσουμε αγωνιστικά την επιχείρηση κατεδάφισης του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.
Τα ευρύτερα κοινωνικά στρώματα, που πλήττονται βάναυσα από τα μνημονιακά μέτρα, με τους αγώνες τους θα ανατρέψουν τις πολιτικές της λιτότητας, της ανεργίας, της φοροληστείας, των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας και της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας.
Ο πολύμορφος αυτός αγώνας μας θα κλιμακωθεί, με στόχο να ανατραπεί η αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα των τραπεζών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου και υλοποιείται με το τρίτο και επαχθέστερο Μνημόνιο και έπειτα από 6 χρόνια ανελέητης επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα και συνεχούς υποτίμησης της ζωής μας.
Τα όρια αντοχών μας και των ανοχών της κοινωνίας εξαντλήθηκαν.
Η συνέχιση από την «Αριστερή» Κυβέρνηση της ίδιας αδιέξοδης και καταστροφικής πολιτικής, με την εφαρμογή ενός νέου εκρηκτικού μείγματος φτωχοποίησης της Ελληνικής κοινωνίας και διάλυσης της εναπομείνασας οικονομίας, οδηγεί σε μια τιμωρητική λιτότητα που δεν πρέπει και δεν θα μείνει αναπάντητη.
Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέες και οι νέοι της χώρας μας, θα δώσουν ξανά δυναμική και αγωνιστική απάντηση στα νέα βάρβαρα, σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα που εξαθλιώνουν τον εργαζόμενο, οδηγούν τον άνεργο στην απόγνωση, διώχνουν από την χώρα τη νέα γενιά, καθιστούν τους συνταξιούχους από απόμαχους της δουλειάς απόμαχους της ζωής.

Κάλεσμα του ΕΚΒ για συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης

Μαγνησία, Πρώτο Θέμα |