Κάλεσμα των  Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων Μαγνησίας

  ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ   ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ   ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ   ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΙΚΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – OAEE(ΤΕΒΕ-ΤΣΑ) – ΝΑΤ – ΟΑΕΕ(ΤΑΕ)

 

Βόλος, 11/01/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Οι Διοικήσεις των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων Μαγνησίας, πήραν την απόφαση για να συμμετέχουν στην συγκέντρωση των συνδικάτων της περιοχής αύριο Παρασκευή 12 Γενάρη στην πλατεία Πανεπιστημίου ΣΤΙΣ 6μμ. την ημέρα της συζήτησης στη Βουλή του περιβόητου πολυνομοσχεδίου για να κλείσει η κυβέρνηση την 3η αξιολόγηση κάνοντας την παρακάτω τοποθέτηση:

«Συμμετέχουμε δυναμικά στις κινητοποιήσεις του ταξικού κινήματος ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης «ρυθμίσεις για την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής» που κατατίθεται στη βουλή με την διαδικασία του επείγοντος.                                                                                             Και αυτό το πολυνομοσχέδιο κομμένο  ραμμένο στις απαιτήσεις των δανειστών, του μεγάλου κεφαλαίου, κλιμακώνει την  επίθεση στους εργαζόμενους κ συνταξιούχους, ενώ στηρίζει τράπεζες κ επιχειρηματικούς ομίλους.                                                                                  Με το κτύπημα του δικαιώματος στην απεργία , η κυβέρνηση επιχειρεί με το μαστίγιο να επιβάλει μέτρα φωτιά με αξιολογήσεις κ μνημόνια χωρίς ημερομηνία  λήξης . όλα για την ανάπτυξη  της οικονομίας κ την εξαθλίωση των λαϊκών  στρωμάτων.

Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας με τις αντισυνταξιουχικές πολιτικές και τις πρακτικές της κυβέρνησης. Δεν της δίνουμε κανένα άλλοθι όταν προσπαθεί με τα επιδόματα φτώχειας από τις σφαγιασμένες μας συντάξεις και τα αιματοβαμμένα πλεονάσματα να δημιουργήσει αυταπάτες. Καταδικάζουμε τις τακτικές προπαγάνδας για να κρύψει τις νέες θανατηφόρες περικοπές, τη νέα καρατόμηση που ετοιμάζει, με τον επανυπολογισμό και την περικοπή της «προσωπικής διαφοράς» σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, την πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ, κάθε είδους κοινωνικού επιδόματος και μέριμνας, τη φοροληστεία, με τη μείωση του αφορολόγητου στα 5.600 ευρώ.

Όταν ο νέος προϋπολογισμός για το 2018 δίνει νέο χτύπημα στο δικαίωμα του λαού στην Υγεία – Περίθαλψη, αφού προβλέπει νέα μειωμένα κονδύλια για την Υγεία, τον ΕΟΠΥΥ, τα δημόσια νοσοκομεία και ιδρύματα, περιορισμό στην ιατρική και φαρμακευτική αγωγή ύψους 350 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτά μαζί με τις νέες περικοπές στις συντάξεις μας, στους μισθούς αποδείχνουν ότι η δυστυχία των συνταξιούχων, των εργαζομένων και του λαού αποτελεί τη βασική προϋπόθεση των επιχειρηματικών ομίλων για την αύξηση των κερδών τους.

Συνάδελφοι γνωρίζουμε όλοι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, στις οικογένειές  μας από  την    πολιτική της λιτότητας κ των μνημονίων. Το δυνάμωμα του εργατικού κινήματος είναι καθήκον κ εγγύηση για ν’ ανοίξει ο δρόμος για καλύτερες μέρες για μας κ τα παιδιά μας.»

Όλοι στο δρόμο του αγώνα!

 Όλοι στην συγκέντρωση την Παρασκευή  12\1\18

στην πλατεία Πανεπιστημίου 6μμ.

 

Οι Διοικήσεις

φωτο αρχείου

Κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων Μαγνησίας

Μαγνησία, Πρώτο Θέμα |