Οι Συνταξιούχοι Μαγνησίας  για την παρακράτηση των επικουρικών συντάξεων

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ   ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ   ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ   ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΙΚΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – OAEE(ΤΕΒΕ-ΤΣΑ) – ΝΑΤ – ΟΑΕΕ(ΤΑΕ) – ΑΓΕΤ

 

Βόλος, 12/02/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Οι Διοικήσεις των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων Μαγνησίας, για την υπεύθυνη ενημέρωση των συνταξιούχων της περιοχής Μαγνησίας, στέλνουν την παρακάτω επιστολή για να δημοσιευτεί  στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Η επιστολή στάλθηκε επίσης   προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Έφη Αχτσιόγλου και τον Υφυπουργό, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο. Η επιστολή υπογράφεται από την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (Σ.Ε.Α.) των συμμετεχόντων ομοσπονδιών, για να «απαλλάξει χιλιάδες συνταξιούχους από την περιττή ταλαιπωρία να προσέρχονται στις υπηρεσίες των ταμείων, για να υποβάλλουν αιτήσεις ή πολύ περισσότερο να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη με το αζημίωτο.

 

 

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ   ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ   ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΙΚΑ – OAEE – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ –– ΝΑΤ– Π.Σ.Σ. ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ  

Σωκράτους 23 – Αθήνα ΤΗΛ. (210) 52 01 573 –  52 29 442 –ΦΑΞ.52 29 907

[email protected]

 

Αθήνα 2/2/2018

 

Προς

 

Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

κ. Έφη Αχτσιόγλου

            Υφυπουργό, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

            κ. Αναστ. Πετρόπουλο

 

Επιστολή της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνταξιουχικών Οργανώσεων

 

Κυρία Υπουργέ.

Κύριε Υφυπουργέ. 

 

Πλέον είναι φανερό πως κατά τον υπολογισμό των παρακρατήσεων από τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, καθώς στον υπολογισμό και επανυπολογισμό τους, έγιναν σοβαρά  λάθη και αυθαιρεσίες, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις, όπως  άλλωστε διαπιστώθηκε και  με τις παρακρατήσεις υπέρ του ΕΟΠΥΥ,  αυτές να υπερβαίνουν ακόμα και τις προβλέψεις των νόμων, που οι προηγούμενες και η δική σας κυβέρνηση ψηφίσατε. Βλέπουμε δηλαδή στην πράξη να γίνονται κατά παράβαση της νομοθεσίας, παράνομα και καταχρηστικά τέτοιες περικοπές των συντάξεων.
Ζητάμε και για τις περιπτώσεις αυτές, που οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ γνωρίζουν και άμεσα μπορούν να υπολογίσουν τα παράνομα παρακρατηθέντα ποσά από κάθε συνταξιούχο, όπως έκαναν και με τις κρατήσεις των εισφορών υπέρ ΕΟΠΥΥ, να παρέμβετε και με υπουργική – κυβερνητική εντολή να υποχρεώσετε τις διοικήσεις των ταμείων να προβούν στις απαραίτητες άμεσες ενέργειες, που θα διορθώσουν τα προβλήματα αυτά και να επιστρέψουν τα επιπλέον ποσά στους δικαιούχους.

 

Επιπλέον να δώσετε εντολή ώστε κάθε μεταβολή που γίνεται στις συντάξιμες αποδοχές, αυτή να εμφανίζεται αναλυτικά στο μηνιαίο ενημερωτικό σημείωμα κάθε συνταξιούχου.
Σας επισημαίνουμε και πάλι  πως είναι  δική σας υποχρέωση αυτή η παρέμβαση, εφ’ όσον οι παραβάσεις αυτές αφορούν την εφαρμογή νομοθετικών ρυθμίσεων. Με τον τρόπο αυτό θα απαλλάξετε χιλιάδες συνταξιούχους από την περιττή ταλαιπωρία να προσέρχονται στις υπηρεσίες των ταμείων, για να υποβάλλουν αιτήσεις ή πολύ περισσότερο να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη με το αζημίωτο. Αναμένουμε άμεσα απάντηση στην παρούσα. Σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να αποδεχτούμε την οποιαδήποτε ολιγωρία για την επίλυση αυτού του προβλήματος.

 

 

Μετά Τιμής

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις 

 

Οι Συνταξιούχοι Μαγνησίας για την παρακράτηση των επικουρικών συντάξεων

Μαγνησία, Πρώτο Θέμα |