Πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Καθαριστριών Μαγνησίας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ/ΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

 

Βόλος, 12/11/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Γενική Συνέλευση του Σωματείο μας, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11/11/2017, με ομόφωνη απόφαση  καταγγέλλει τη συνδικαλιστική δίωξη της Εύης Καρυδάκη, γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας από τη Δημοτική Αρχή του Βόλου.

Γι’ ακόμα μια φορά η Δημοτική Αρχή του Βόλου, προσπαθεί να στοχοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση και στο πρόσωπο την συνδικαλίστριας να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους  στο Δήμο Βόλου.

Τελικά, όποιος παλεύει για τα αυτονόητα, για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων και καθημερινά δίνει μάχη κατά της εφαρμογής των αντεργατικών μέτρων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που είναι οι κατευθύνσεις της Ε.Ε. και της κυβέρνησης.

Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, η συναδέλφισσα Εύη Καρυδάκη, η οποία αγωνίζονταν και αγωνίζεται  εναντίον όλου του αντιδραστικού πλαισίου για την αξιολόγηση, διώκεται με τη νομοθετική διάταξη περί «ανάρμοστης συμπεριφοράς Δημοσίων Υπαλλήλων εντός και εκτός υπηρεσίας».

Γι’ αυτό η απόφαση της Δημοτικής Αρχής  για «περικοπή μισθού 1 μήνα» είναι μια ενέργεια, απαράδεκτη και τρομοκρατική.

Ταυτόχρονα, ταυτίζεται με την επιδίωξη της κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να «στραγγαλίσει» το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, που ετοιμάζεται σε συνεργασία με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ μπροστά στο κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης και με την απόλυτη στήριξη των άλλων αστικών κομμάτων να δώσει ένα σημαντικό χτύπημα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Σε όλα αυτά τα οδυνηρά για τους εργαζόμενους, εκφράζουμε την αντίθεση μας και θα σταθούμε έμπρακτα, εκφράζοντας την αλληλεγγύη στη συναδέλφισσα Εύη Καρυδάκη.Απαιτούμε άμεσα από την Δημοτική Αρχή του Βόλου, να ακυρώσει την ποινή και τη διάταξη, περί «ανάρμοστης συμπεριφοράς Δημοσίων Υπαλλήλων εντός και εκτός υπηρεσίας.»

Η Διοίκηση.

Πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Καθαριστριών Μαγνησίας

Μαγνησία, Πρώτο Θέμα |