Π.Μαρκάκης : Ανάπτυξη;; Λυπάμαι… Το σημερινό πολιτικό προσωπικό είναι ανεπαρκές

 

  • ‘’ΑΝΑΠΤΥΞΗ’’;; ΛΥΠΑΜΑΙ…

           ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΕΣ

 

Του Παύλου Γ. Μαρκάκη

Υπευθύνου Μαγνησίας της ‘’ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ’’

π. Βουλευτή Μαγνησίας

 

 

Έχουμε μπει για καλά στο καλοκαίρι του 2017 και έχουμε δει όλες τις ανεπαρκείς προσπάθειες που έκανε το υπάρχον πολιτικό σύστημα να οδηγήσει την πατρίδα μας σε μια φυσιολογική αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Μετά τις ανεπιτυχείς προσπάθειες των παραδοσιακών κομμάτων – ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας – και την σύμπραξή τους σε κοινή διακυβέρνηση, περάσαμε στην ‘’αριστερά’’. Μια ‘’αριστερά’’ που την ξέραμε σαν βολεμένη στο 4% και η οποία εκμεταλλευόμενη την πολιτική συγκυρία και την ανεπάρκεια των ηγεσιών των αντιπάλων της, σκαρφάλωσε στην εξουσία. Σε αυτό βέβαια βοήθησαν και οι οπαδοί, οι συνδικαλιστές και ‘’υπουργολάγνοι’’ βουλευτές που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ.

Σήμερα 2,5 χρόνια με την ‘’αριστερά’’ οι πάντες έχουν καταλάβει, ακόμη και οι αριστεροί, ότι δεν υπάρχει με την σημερινή σύνθεση της Βουλής καμιά ελπίδα οικονομικής ανάκαμψης για την χώρα μας.

Η καθημερινή εξαπάτηση των πολιτών από έναν Πρωθυπουργό που έχει το ‘’χάρισμα’’ να διαβάζει τους λόγους που του γράφουν με πειστικό τρόπο, έχει δημιουργήσει μια νέα πραγματικότητα.

Από την μια μεριά, υπάρχουν οι ψηφοφόροι που έχουν τοποθετήσει τον εαυτό τους στο χώρο της αριστεράς, από βιώματα ή ιδεοληψίες και προτιμούν να υφίστανται οικονομικές ταπεινώσεις από την σημερινή κυβέρνηση,  από το  να υποστούν τα ίδια από μια κυβέρνηση του ‘’άλλου χώρου’’.

Υπάρχουν από την άλλη, μια πολύ μεγάλη μερίδα πολιτών που έχουν ξεγελαστεί, έχουν απογοητευθεί και βλέπουν ότι το πρώτο βήμα που πρέπει να γίνει για να πάρει πάλι μπροστά η χώρα μας, είναι να φύγουν οι σημερινοί κυβερνητικά ανίκανοι. Μερικοί από αυτούς μάλιστα πιστεύουν ότι οι βολεμένοι ‘’αριστεροί’’ δεν θα κάνουν  εκλογές ούτε και με την εξάντληση της τετραετίας !!

Αφού λοιπόν έσβησαν και τα τελευταία ψέματα για το χρέος και την ποσοτική χαλάρωση ( QE)  για τα οποία υπέστησαν θυσίες όλοι οι Έλληνες στην ασφαλιστική τους κάλυψη, την φορολογία τους και τις συντάξεις, άρχισε το νέο παραμύθι ότι δήθεν ‘’έρχεται η ανάπτυξή και οι επενδυτές’’..

Άνθρωποι που δεν έχουν κανένα πρόγραμμα, δεν έχουν καμία πρόταση νομίζουν ή θέλουν να τους πιστέψουμε ότι η ανάπτυξή θα πέσει στην χώρα μας σαν το ‘’μάννα εξ ουρανού’’..

Η τοπική πραγματικότητα είναι χαρακτηριστική.

Δεν αναφέρομαι στα μέχρι σήμερα αναπτυξιακά έργα που ματαιώνονται ή καρκινοβατούν. Δεν θα απαριθμήσω τις αναπτυξιακές προτάσεις που έχω ήδη δημοσιοποιήσει και για τις οποίες δεν γίνεται καμία αναφορά από πολιτικά πρόσωπα και από αρμόδιους φορείς.. Θα αναφερθώ στην τελευταία πρόταση που έχει δει την δημοσιότητα τις τελευταίες μέρες.

Ένας σοβαρός μελετητής έκανε μια ενδιαφέρουσα πρόταση σε προχωρημένο στάδιο και μάλιστα με σοβαρά οικονομικά στοιχεία και επιτυχημένη χωροθέτηση για την δημιουργία μιας οργανωμένης Μαρίνας στο Βόλο.

Ασφαλώς το έργο για να υλοποιηθεί θέλει το ενδιαφέρον τοπικών βουλευτικών εκπροσώπων, φιλοκυβερνητικών στην παρούσα φάση, την συμβολή του σημερινού κομματικού Προέδρου του ΟΛΒ και την επίμονη θετική διάθεση των Δημοτικών παραγόντων.

Κανένας από αυτούς τους παράγοντες δεν κινήθηκε θετικά. Οι κυβερνητικοί βουλευτές δεν έκαναν καμιά δήλωση, φυσιολογικά, γιατί θέλουν να τελειώσουν μια κοινοβουλευτική θητεία με μηδενική προσφορά στον τόπο τους.

Οι εκπρόσωποι του Δήμου και του ΟΛΒ που θα έπρεπε να συνεργαστούν για την επένδυση, βρίσκονται στα δικαστήρια. Αλλά και φυσιολογικές σχέσεις να είχαν, απέρριψαν εξ αρχης κάθε συζήτηση και το χειρότερο φρόντισαν να αποθαρρύνουν και τους μελετητές.. και τυχόν επενδυτές!!

Για να μην δημιουργηθούν παρεξηγήσεις,   δεν έχω καμία σχέση με τον φορέα που δημιουργήθηκε και έχω για την πρόταση της δημιουργίας της Μαρίνας μερικές επιφυλάξεις για το μέγεθος. Όμως είναι μια επενδυτική πρόταση που ταιριάζει στον τουριστικό χαρακτήρα της περιοχής μας και αν ποτέ αποκτήσω θεσμική ιδιότητα θα προσπαθήσω να υλοποιηθεί.

Επομένως μην περιμένετε να γίνει τίποτα σ’ αυτή την πόλη και σ’ αυτή την ευλογημένη περιοχή, αν δεν αντικατασταθεί με την ψήφο σας όσο το δυνατόν γρηγορότερα το υπάρχον πολιτικό προσωπικό είτε είναι εκλεγμένο είτε διορισμένο.

Λύσεις και προτάσεις υπάρχουν και η περιοχή μας είναι ιδανική για επενδυτικές ευκαιρίες, το σημερινό όμως πολιτικό προσωπικό αποδεικνύεται ανεπαρκές.

Βόλος 30/6/2017

ΠΑΥΛΟΣ Γ. ΜΑΡΚΑΚΗΣ

Υπεύθυνος Μαγνησίας της ‘’ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ’’

π. Βουλευτής Μαγνησίας

 

Π.Μαρκάκης : Ανάπτυξη;; Λυπάμαι… Το σημερινό πολιτικό προσωπικό είναι ανεπαρκές