Υπογράφτηκε η σύμβαση για το νέο αξονικό τομογράφο

Μέσα στον Ιανουάριο θα εγκατασταθεί και θα λειτουργήσει ο νέος αξονικός τομογράφος στο Νοσοκομείο του Βόλου, ενώ σήμερα υπογράφτηκε η σύμβαση μεταξύ της αναδόχου εταιρείας και του Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου, κ. Κων. Καραμπάτσας, έκανε λόγο για ένα στοίχημα που κέρδισε η Διοίκηση του Νοσοκομείου. Ένα στοίχημα όπως δήλωσε «με τον κακό εαυτό μας και την δεισιδαιμονία που ταλανίζει το δημόσιο και τους χρόνους που ταλαιπωρούν και εξελίσσονται σε μάστιγα και βραχνά και για την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας και γενικότερα για την κοινωνία. Το στοίχημα ήταν δύσκολο. Ήταν ένα στοίχημα για την αναβάθμιση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού. Σε αυτόν τον αγώνα είχα μαζί μας συμπαραστάτες την κα Μακρή που ήταν τότε Υφυπουργός Υγείας, τον περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό, τον Διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας τον κ. Λαζ. Μακρή».
Ο Διοικητής εξήγησε ότι συστήθηκε ομάδα έργων του ΕΣΠΑ που συντόνισαν ο κ. Ανδριώτης κ.α. πέτυχαν αυτό το έργο σε χρόνους ρεκόρ και το κυριότερο είναι ότι το Νοσοκομείο κέρδισε και σε αυτόν και σε όλους τους μεγάλους διαγωνισμούς όλες τις προσφυγές και τα ένδικα μέσα που έγιναν, προσθέτοντας ότι ο ακτινοδιαγνωστικός τομέας είναι επαρκώς καλυμμένος. Μάλιστα εκτίμησε ότι γίνονται προσπάθειες προκειμένου τέλος Ιανουαρίου να είναι έτοιμος και ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός των Κέντρων Υγείας, ενώ θα ζητηθεί από την Περιφέρεια να σταθεί αρωγός και στο θέμα του μαγνητικού τομογράφου.
Από την πλευρά της η Βουλευτής Μαγνησίας Ζέττα Μακρή, εξέφρασε τη χαρά της για το γεγονός ότι οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν γρήγορα κι όπως είπε «διαπιστώνουμε ότι οι ασθενείς, οι Βολιώτες θα έχουν άριστες υπηρεσίες όπως δικαιούνται. Και τον επόμενο μήνα εξίσου σημαντική θα είναι κι η υλοποίηση άλλων προγραμμάτων που έχουν δρομολογηθεί». Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της εταιρείας, επεσήμανε ότι ο αξονικός τομογράφος, ένα υπερσύγχρονο μηχάνημα αξονικής τομογραφίας από τα καλύτερα στον κόσμο, με χαμηλές ακτινοβολίες για τους ασθενείς, θα εγκατασταθεί μέσα στον Ιανουάριου, ενώ την ικανοποίησή της για την έκβαση του έργου του αξονικού τομογράφου, εξέφρασε και η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη. Η Αντιπεριφερειάρχης εξήρε την αγαστή συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας, των υπηρεσιών και του διοικητή του Νοσοκομείου, κι όπως δήλωσε «αποτελεί πρότυπο ο χρόνος μέσα στον οποίο ολοκληρώνονται οι διαδικασίες και από όσο μίλησα και με τους ειδικούς στο τέλος Ιανουαρίου οι ασθενείς του Νοσοκομείου Βόλου θα έχουν έναν υπερσύγχρονο αξονικό τομογράφο. Είναι ένα έργο της τάξης των 600.000 ευρώ. Ένα υπερσύγχρονο μηχάνημα, τέτοιο που αξίζει στους πολίτες του 2015».

 

Sia

Υπογράφτηκε η σύμβαση για το νέο αξονικό τομογράφο

Μαγνησία, Πρώτο Θέμα |