1ο ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας Μαγνησίας : Νέα Ευρωπαϊκά Προγράμματα ERASMUS+ 2018-19

1ο ΕΠΑ.Λ. ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ – ΝΕΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ERASMUS+ 2018-19

Το 1ο ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας Μαγνησίας ανακοινώνει με χαρά την έγκριση του σχεδίου Μαθησιακής Κινητικότητας για το σχολικό έτος 2018-19 που είχε υποβληθεί στην Εθνική Υπηρεσία διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (Ι.Κ.Υ.) τον περασμένο Φεβρουάριο.

Πιο συγκεκριμένα, για την επόμενη σχολική χρονιά έχει εξασφαλιστεί η απαραίτητη χρηματοδότηση για:

  • την πρακτική άσκηση 9 μαθητών στην Πολωνία (Kartuzy), για δύο εβδομάδες,
  • την πρακτική άσκηση 15 μαθητών στην Ισπανία (Seville), για δύο εβδομάδες
  • την επιμόρφωση 8 εκπαιδευτικών στην Ισπανία (Ferrol), για μία εβδομάδα.

Στο παραπάνω πλαίσιο, οι 24 μαθητές της Γ τάξης του σχολείου μας θα έχουν την ευκαιρία, για 15 μέρες, να εργαστούν σε επιχειρήσεις της ειδικότητάς τους, να γνωρίσουν τον πολιτισμό μιας άλλης Ευρωπαϊκής χώρας και να αποκομίσουν πολύτιμες εμπειρίες έχοντας πλήρως καλυμμένα τα έξοδα μετακίνησης και διαβίωσης.

Το 1ο ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας Μαγνησίας, σκοπεύει να συνεχίσει την πολυετή του παράδοση στον τομέα των Προγραμμάτων πρακτικής άσκησης των μαθητών του, αξιοποιώντας στο έπακρο το Πιστοποιητικό καλής εκτέλεσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (Mobility Charter – Χάρτα Κινητικότητας) που διαθέτει τουλάχιστον μέχρι το 2020, το οποίο διευκολύνει τόσο την υποβολή όσο και την έγκριση Ευρωπαϊκών Σχεδίων Κινητικότητας μαθητών – εκπαιδευτικών.

Ευχόμαστε και για την επόμενη σχολική χρονιά να συνεχιστεί η επιτυχημένη υλοποίηση των προγραμμάτων μας και οι μαθητές μας να έχουν πάντα ευκαιρίες για επαγγελματική και προσωπική ολοκλήρωση.

 

1ο ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας Μαγνησίας : Νέα Ευρωπαϊκά Προγράμματα ERASMUS+ 2018-19

Μαγνησία, Πρώτο Θέμα |