Στις κάλπες στον Βόλο, οι Ρώσοι της Θεσσαλίας (+photos)

Στις κάλπες , προσήλθαν το Σάββατο 10 Μαρτίου στον Βόλο πάνω από εκατό Ρώσοι υπήκοοι που ζουν στην Θεσσαλία για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα , ενόψει των προεδρικών εκλογών στη Ρωσία, που θα διεξαχθούν στις 18 Μαρτίου 2018.

Κατά την διεξαγωγή των εκλογών παρευρέθησαν  ο Γραμματέας Πολιτιστικής και Ανθρωπιστικής Συνεργασία της Ρωσικής Πρεσβείας κ. Καλαϊντοφ, και ο Ακόλουθος της Πρεσβείας κ. Ροστκόφ .

Ο κ. Καλαϊντοφ μεταφέροντας μήνυμα συναδέλφωσης, με την Ρωσία να ζει ημέρες ευμάρειας τόνισε πως Ελλάδα και Ρωσία παραδοσιακά έχουν πολύ στενές σχέσεις και ο μεταξύ τους διάλογος είναι πολύ δυνατός.
Το ομόθρησκο και ο κοινός πολιτισμός είναι στοιχεία δυνατά που ενώνουν τις δύο χώρες καθώς οι εκδηλώσεις πριν δύο χρόνια για τη φιλία μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας καθώς και η επίσκεψη του Προέδρου της Ρωσίας κ.Πούτιν στην Ελλάδα το αποδεικνύουν περίτρανα, τόνισε ο κ. Καλαϊντοφ.
Κλείοντας ο κ. Καλαϊντοφ συμπλήρωσε: «Φέτος συμπληρώνονται 190 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ρωσίας-Ελλάδας και 25 χρόνια στο πλαίσιο του θεμελιώδους συμφώνου φιλίας και συνεργασίας. Επίσης φέτος είναι έτος τουρισμού και το ενδιαφέρον των Ρώσων για τον θρησκευτικό και πολιτιστικό τουρισμό στην Ελλάδα είναι πολύ μεγάλο».

Ευχάριστες νότες κατά την διάρκεια της ημέρας, η προσέλευση του Ηγουμένου και των μοναχών της Ιεράς Μονής Πέτρας καθώς και η προσέλευση με εθνικές ενδυμασίες μικρών Ρώσων και Ρωσίδων  από την Λάρισα οι οποίοι «έκλεψαν την παράσταση» με την εμφάνισή τους ενώ εν συνεχεία προσέφεραν εδέσματα στους παρευρισκομένους.

Ο Ελληνορωσικός Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλίας και Συνεργασίας Ν.Μαγνησίας ο οποίος είχε αναλάβει και την επιμέλεια καθώς και την επικοινωνία με την Πρεσβεία αλλά και με τα μέλη του συλλόγου και τους συλλόγους από όλη την Θεσσαλία έδωσε το παρών, με την Πρόεδρο του συλλόγου κ. Ελένη Καρακεζίδη να δηλώνει χαρούμενη για την τιμή που έγινε να διεξαχθούν στον Βόλο οι εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου της Ρωσίας.

Στις κάλπες στον Βόλο, οι Ρώσοι της Θεσσαλίας (+photos)

Θεσσαλία, Μαγνησία, Πρώτο Θέμα |