Αναγόρευση του Καθηγητή JAMES D. DOUKETIS σε Επίτιμο Διδάκτορα

Αναγόρευση του Καθηγητή JAMES D. DOUKETIS σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας.

 

 

James Douketis

M.D.

 

 

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Καθηγητής Γεώργιος Κ. Πετράκος  και ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας Καθηγητής Γεώργιος Μ. Χατζηγεωργίου  διοργανώνουν ειδική τιμητική εκδήλωση προς τιμήν  του Καθηγητή του Πανεπιστημίου McMaster του Καναδά  κ. JAMES D. DOUKETIS κατά την οποία θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο «Ιπποκράτης», στη Βιόπολη Λάρισας  την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018 και ώρα 19:30.

To πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει Προσφώνηση του Καθηγητή James D. Douketis από τον Αν. Πρύτανη Έρευνας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Καθηγητή Ζήση Δ. ΜΑΜΟΥΡΗ, Χαιρετισμό του Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας Καθηγητή Χαράλαμπου Δ. ΜπιλλΙνη, επίδοση  του «επαίνου» προς τον Καθηγητή James D. Douketis από την  Καθηγήτρια Αναισθησιολογίας του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας Ελένη Μ. ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ, Ανάγνωση της Εισήγησης, του Ψηφίσματος και της Αναγόρευσης και  Επίδοση του Ψηφίσματος, της Αναγόρευσης, του Διδακτορικού Διπλώματος και του Επιτηβεννίου από τον Πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας, Καθηγητή Γεώργιο Μ. ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ .

Τέλος, ομιλία του τιμωμένου με θέμα:«   Clinical research: why it matters in 2018  ».                                                                                                

Ο Καθηγητής James Douketis είναι Καναδός, Έλληνας δεύτερης γενιάς, ιατρός με πολυετή ακαδημαϊκή σταδιοδρομία στη διδασκαλία, στην έρευνα και στην κλινική πράξη της θρόμβωσης και της αντιθρομβωτικής αγωγής. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συμπεριλαμβάνονται επίσης η ανάπτυξη και η συγγραφή πλήθους κατευθυντήριων οδηγιών για διάφορες ιατρικές εταιρίες σχετικά με την περιεγχειρητική διαχείριση της αντιπηκτικής και αντιαιμοπεταλιακής αγωγής καθώς και η πρόληψη, θεραπεία και πρόγνωση των ασθενών με φλεβική θρομβοεμβολική νόσο. Έχει περισσότερες από 300 δημοσιεύσεις σε διεθνή έγκυρα επιστημονικά περιοδικά.

Έλαβε το πτυχίο Ιατρικής και την ειδικότητα της Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο και κατόπιν έλαβε υποτροφία για τη Θρόμβωση στο McMaster University. Από το 1998 έως σήμερα κατέχει ακαδημαϊκές θέσεις στο McMaster University, ενώ η παρούσα θέση του είναι Καθηγητής Παθολογίας στο ίδιο Πανεπιστήμιο και εργάζεται ως κλινικός ιατρός στο St. Joseph’s Healthcare στο Χάμιλτον του Οντάριο.

Ο Dr. Douketis είναι Πρόεδρος της Εταιρείας Θρόμβωσης του Καναδά, συντακτικό μέλος των επιστημονικών περιοδικών Journal of Thrombosis and Haemostasis and Annals of Internal Medicine Journal και επίτιμο μέλος του Ινστιτούτου Μελέτης και Εκπαίδευσης στη Θρόμβωση και την Αντιθρομβωτική Αγωγή (ΙΜΕΘΑ). Ως μέλος του Ινστιτούτου και λάτρης της Ελλάδας επισκέπτεται τακτικά τη χώρα μας έχοντας εκπαιδεύσει τα τελευταία χρόνια σε πολύ υψηλό επίπεδο Έλληνες ιατρούς πολλών ειδικοτήτων σε ό,τι αφορά στη θρόμβωση και στην αντιθρομβωτική αγωγή.

Ο κ. Douketis κατοικεί στο Hamilton με τη σύζυγό του και τα 2 του παιδιά και στον ελεύθερο χρόνο του παίζει τσέλο στη Symphony-on-the Bay όπου είναι ενεργό μέλος.

 

 

Αναγόρευση του Καθηγητή JAMES D. DOUKETIS σε Επίτιμο Διδάκτορα

Θεσσαλία, Μαγνησία, Πρώτο Θέμα |