Ο Χρήστος Ζαμπούνης στην Λέσχη Βόλου την Δευτέρα 26 / 3

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΑΜΠΟΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΛΕΣΧΗ ΒΟΛΟΥ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ

 

Ποια είναι τα ανεπίτρεπτα λάθη στο τραπέζι;

Τι κάνουμε εάν ξεχάσουμε το όνομα ενός ανθρώπου που θέλουμε να συστήσουμε;

Τι φοράμε, πού και πότε;

Ποια είναι η σειρά προβαδίσματος;

Πώς πρέπει να φερθούμε σε μια τηλεοπτική εκπομπή;

Πού και πότε δίνουμε φιλοδώρημα;

Πώς συμπεριφερόμεθα στον χώρο εργασίας;

 

Σ αυτά αλλά και σε μια σειρά άλλων ερωτημάτων που αφορούν στην ακμή και την παρακμή του savoir vivre θα απαντήσει ο Χρήστος Ζαμπούνης που συζητά με τον Σωτήρη Πολύζο την Δευτέρα 26 Μαρτίου στις 19:30 με ελεύθερη είσοδο

στο κτίριο της Εξωραϊστικής (Ι. Καρτάλη) στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώνει η Λέσχη Βόλου.

 

 

Χ.Ζ. Βιογραφικά στοιχεία

 

Ο Χρήστος Ζαμπούνης γεννήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου του 1960 στη Θεσσαλονίκη. Γονείς του είναι ο Κωνσταντίνος Ζαμπούνης και η Ευτέρπη Ζαμπούνη-Καραγεωργίου. Ο πατέρας του ήταν γνωστός αριστερός γιατρός στη Βέροια και διατέλεσε Δήμαρχος Βέροιας το διάστημα 1974-1979, υποστηριζόμενος από την Αριστερά και το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο παππούς του αλλά και ο προπάππος του ήταν Δήμαρχοι Πολύγυρου Χαλκιδικής. Από πλευρά της μητέρας του είναι απόγονος του Ρήγα Φεραίου.

 

Το 1978 τελείωσε το Α’ Λύκειο Βέροιας. Το 1980 αποφοίτησε από τη Σχολή Ξεναγών της Αθήνας και το 1984 από την Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς. Είναι κάτοχος DEA Πολιτικών Επιστημών από το Πανεπιστήμιο Paris II, καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού στις Διεθνείς Σχέσεις από το Πανεπιστήμιο John Hopkins της Ουάσινγκτον.

 

Από το 1980 έως το 1993 εργάστηκε ως ξεναγός. Το 1986 ξεκίνησε να δημοσιογραφεί ως ανταποκριτής ελληνικών περιοδικών στη Γαλλία, όπως «Τα Πρόσωπα», «ΈΝΑ», «Γυναίκα», «Κλικ», «Ταχυδρόμος», «Εικόνες». Στη συνέχεια υπήρξε ανταποκριτής της Γραμμής Α.Ε. και του «Ελεύθερου Τύπου» στο Παρίσι.

 

Το 1991 ξεκινάει η συνεργασία του με γαλλικά έντυπα όπως τα “Point de Vue”, “Figaro”, “Magazine” και “Paris Match”. Επίσης συνεργάζεται με φωτοειδησεογραφικά πρακτορεία όπως το “Gamma Press”, “Sigma Press” και το “GLMR”. Μετά από 15 χρόνια παραμονής στη Γαλλία, επιστρέφει το 1999 στην Ελλάδα και για δύο περίπου χρόνια αναλαμβάνει την παρουσίαση της εκπομπής “PRIVE” στο τηλεοπτικό κανάλι Mega Channel.

 

Το 1997 ίδρυσε σε συνεργασία με την αδερφή του, Αυγή Ζαμπούνη, τον εκδοτικό οίκο «Φερενίκη», ο οποίος έχει εκδώσει πάνω από 100 τίτλους. Το 2000 αναλαμβάνει τη διεύθυνση του περιοδικού “Life & Style” έως το 2010. Από το 2005 έως το 2010 διετέλεσε σύμβουλος εκδόσεως του “Hello”, ενώ από το 2005 αρθρογραφεί στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

 

Έχει συγγράψει 9 βιβλία: «Βασιλική Οικογένεια της Ελλάδος», «Πούρα Αβάνας», «Love», «Savoir Vivre», «Ο Γάμος», «Ματαιότητες», «Έλληνας Τζέντλεμαν», «Savoir Vivre Για Παιδιά» και το αγγλόφωνο “Watch your manners in Greece”.

 

Μιλά αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά κι έχει μία κόρη, τη Φερενίκη.

 

 

 

Ο Χρήστος Ζαμπούνης στην Λέσχη Βόλου την Δευτέρα 26 / 3