Ψήφισμα -Καταγγελία της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ν.Μαγνησίας

Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας

 

ΨΗΦΙΣΜΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Οι φασιστικές επιθέσεις ανήμερα των παρελάσεων της 25 Μάρτη σε βάρος μελών της ΚΕΕΡΦΑ είναι απειλή για τις ελευθερίες όλων μας, είναι μορφή εκφασισμού της μικρής ή μεγάλης κοινωνίας που ζούμε.

Οι νεοφασιστικές ομάδες επιδιώκουν να καλλιεργήσουν ένα κλίμα φόβου και υποταγής σε όποιον σκέφτεται, «κινείται» διαφορετικά, έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά ή αντιδρά στις πρακτικές αυτών των ομάδων. Σε τέτοιες περιπτώσεις η ανοχή είναι επικίνδυνη. Επομένως η αντίσταση των πολιτών είναι επιβεβλημένη, όχι απλά καταδικάζοντας τα φασιστικά φαινόμενα, αλλά αναπτύσσοντας αποτελεσματικές δράσεις με δυναμικό τρόπο που θα ξεσκεπάζει τη διαφθορά των συνειδήσεων, την εξαπάτηση, την υποκρισία αυτών των ομάδων.

Καταδικάζουμε τις φασιστικές επιθέσεις και συμμετέχουμε στην αντιφασιστική διαμαρτυρία που θα γίνει στην πλατεία του Αγίου Νικολάου το Σάββατο 31/03/2018 και ώρα 12:00.

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ Α΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Την Παρασκευή 16/03 η Αστυνομία μετά από αίτημα του Εισαγγελέα, προχώρησε στη διαδικασία αυτοφώρου εναντίον μελών του ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης. Αιτία όλων αυτών η μήνυση που κατέθεσε η εργοδοσία ιδιωτικής εταιρείας για συκοφαντική δυσφήμιση εξαιτίας ενός ψηφίσματος συμπαράστασης που εξέδωσε η ΕΛΜΕ για τη στήριξη εγκύου απολυμένης της εταιρείας.

Θεωρούμε απαράδεκτη την ποινικοποίηση έκφρασης αλληλεγγύης σε εργαζόμενους που διώκονται.

Η σύλληψη των μελών του ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης είναι χτύπημα στο συνδικαλιστικό δικαίωμα των εργαζομένων και η προσπάθεια τρομοκράτησης των σωματείων εκ μέρους ης όποιας εργοδοσίας, θα πέσει για άλλη μια φορά στο κενό.

Απαιτούμε την απόσυρση της μήνυσης.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

 

 

 

 

 

Ψήφισμα -Καταγγελία της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ν.Μαγνησίας

Μαγνησία |