Μπλόκο σε φορτίο σκουπιδιών της ΑΓΕΤ και προσαγωγή δύο ατόμων

Μπλόκο σε φορτίο σκουπιδιών της ΑΓΕΤ – Προσήχθησαν δύο άτομα

Στο Αστυνομικό Τμήμα προσήχθη στις 8 σήμερα το βράδυ, το μέλος της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών, Στέλιος Λημνιός, κατά την ώρα που οι συμμετέχοντες σε συγκέντρωση στις εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ αποχωρούσαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε εν συνεχεία, ακόμη μια προσαγωγή, μέλους της Επιτροπής που ζήτησε να μάθει τι συμβαίνει. Εκτιμάται ότι οι δύο προσήχθησαν με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών, είναι ωστόσο άγνωστο, αν έχει υποβληθεί κάποια μήνυση ή θα υπάρξει αυτεπάγγελτη δίωξη.

Πολίτες και μέλη της Επιτροπής συγκεντρώθηκαν στις 11 το πρωί, αρχικά στις λιμενικές εγκαταστάσεις του εργοστασίου για να αποτρέψουν την εκφόρτωση σκουπιδιών από πλοίο και εν συνεχεία, ακινητοποίησαν επί πέντε ώρες, νταλίκα που μετέφερε μεγάλο φορτίο με σκουπίδια, απαιτώντας να μεταβεί στο σημείο εισαγγελέας. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, και έτσι αύριο, στις 9 το πρωί, τα μέλη της Επιτροπής θα προχωρήσουν σε παράσταση στην Εισαγγελία.

Τα μέλη της Επιτροπής εκφράζουν φόβους ότι το φορτίο που μεταφερόταν, δεν είναι καν RDF, αλλά καθαρό σκουπίδι, το οποίο μάλιστα, δεν φέρει barcode.

Τελικά, το απόγευμα, μετέβη στο χώρο κλιμάκιο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος που έλαβε τρία δείγματα προς εξέταση, τα δύο εκ των οποίων έδωσε στην ΑΓΕΤ και στην Επιτροπή Αγώνα Πολιτών. Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι μετά την λήψη των δειγμάτων, το φορτίο μπήκε στο εργοστάσιο.

πηγή: ΕΡΤ

 

Μπλόκο σε φορτίο σκουπιδιών της ΑΓΕΤ και προσαγωγή δύο ατόμων

Μαγνησία, Πρώτο Θέμα |