Με τις καλύτερες εντυπώσεις για τους 100 συμμετέχοντες ολοκληρώθηκε το Youth Empowered στον Βόλο

 

Μια μοναδική εμπειρία έζησαν 100 νέες και νέοι από όλη τη Θεσσαλία που συμμετείχαν στο τρίτο κατά σειρά εκπαιδευτικό σεμινάριο του προγράμματος Youth Empowered της  Coca-Cola Τρία Έψιλον που πραγματοποιήθηκε στον Βόλο, από τις 20 έως 23 Μαρτίου. Ο ενθουσιασμός, η ευρηματικότητα, η θέληση για μάθηση και προσωπική εξέλιξη, αλλά και η διάθεση για γνώση και δουλειά, έγιναν τα συστατικά της επιτυχίας για το Youth Empowered του Βόλου.

Οι νέοι που συμμετείχαν είχαν και τη μοναδική ευκαιρία να είναι οι πρώτοι που ήρθαν σε επαφή με τους νέους στρατηγικούς συνεργάτες του προγράμματος. Η METRO AEBΕ, η εταιρεία που διαθέτει τις αλυσίδες My market και METRO Cash & Carry, συμμετείχε για πρώτη φορά ως στρατηγικός συνεργάτης απασχόλησης και η Microsoft ως στρατηγικός συνεργάτης ψηφιακών δεξιοτήτων.

Κατά την πρώτη ημέρα οι συμμετέχοντες έμαθαν, μέσα από προσομοίωση συνέντευξης και καθοδήγηση, πώς μπορούν να κάνουν το βιογραφικό τους να ξεχωρίσει, άλλα και να προετοιμαστούν σωστά για μία συνέντευξη που θα κερδίσει τις εντυπώσεις. Τη δεύτερη μέρα, οι νέοι έμαθαν πώς να χρησιμοποιούν έξυπνα και αποτελεσματικά τα social media για να δημιουργήσουν ένα ελκυστικό προφίλ για μελλοντικούς εργοδότες. Tην τρίτη ημέρα, οι νέοι που συμμετείχαν πήραν βασικές γνώσεις οικονομικών και project management, ενώ το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με τεχνικές πωλήσεων και διαπραγματεύσεων.

Επιπλέον, την τέταρτη ημέρα του προγράμματος οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν συζήτηση με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κωνσταντίνου Αγοραστού, του Περιφερειακού Διευθυντή Λειτουργίας Καταστημάτων στον τομέα λιανικής της METRO ΑΕΒΕ, κ. Κωνσταντίνου Σίμου και του επικεφαλής της εταιρείας Lariplast, κ. Γιάννη Τσερέπα. Θέμα της συζήτησης η ενδυνάμωση των παιδιών μέσα από βιωματικά παραδείγματα εργασιακής εμπειρίας, η ενημέρωσή τους για την τοπική επιχειρηματική δραστηριότητα των επιχειρήσεων, αλλά και τα όσα αναζητούν σε υποψηφίους εργαζόμενους. Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με τη μοναδική ομιλία του πρώτου Έλληνα που κατάφερε να πατήσει στις υψηλότερες κορυφές των 7 ηπείρων, του αναρριχητή και καθηγητή φυσικής αγωγής Νίκου Μαγγίτση, που έδωσε το μήνυμα στους συμμετέχοντες ότι με επιμονή, σαφείς στόχους και κατάλληλη προετοιμασία, μπορούν να καταφέρουν τα πάντα.

Η συνεργασία της Coca-Cola Τρία Έψιλον με τη METRO AEBE και τη Microsoft θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος τόσο στο επόμενο εκπαιδευτικό σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το 2018, όσο και μέσω της διαδραστικής πλατφόρμας e-learning, το  www.youthempowered.gr που προσφέρει επιπλέον εκπαιδευτικό υλικό, δωρεάν προσωπικό τεστ αξιολόγησης και διαδραστικές παρουσιάσεις από τους μέντορες του προγράμματος.

To  Youth Empowered ξεκίνησε το 2017 σε συνεργασία με περισσότερες από 10 εταιρείες, οργανισμούς, και στρατηγικό συνεργάτη το kariera.gr , για να δώσει στους νέους 18-30 ετών που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας, δεξιότητες, καθοδήγηση και επαγγελματική δικτύωση, ώστε να διεκδικήσουν ουσιαστικές ευκαιρίες απασχόλησης. Στόχος του προγράμματος είναι μέχρι το 2020, να βοηθήσει 20.000 νέους, ώστε να θέσουν τις βάσεις για το μέλλον τους. Μέχρι σήμερα στην διαδικτυακή πλατφόρμα οι συμμετέχοντες έχουν ξεπεράσει τους 3.000 ενώ ήδη περισσότεροι από 250 νέοι έχουν συμμετάσχει στα σεμινάρια Youth Empowered που πραγματοποιήθηκαν στο Ηράκλειο Κρήτης και στη Θεσσαλονίκη και στον Βόλο.

Το Youth Empowered εντάσσεται στην ευρύτερη πλατφόρμα προγραμμάτων της Coca-Cola Τρία Έψιλον και της Coca-Cola που απευθύνονται στους νέους της χώρας μας με στόχο να αναπτύξουν δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν έμπρακτα στην αναζήτηση εργασίας, στην ανάληψη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και στην αξιοποίηση ευκαιριών για το μέλλον που ονειρεύονται. Από το 2015 έως και σήμερα, περίπου 4.000 νέοι έχουν συμμετάσχει σε προγράμματα, όπως το Πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχολησιμότητας  Youth Empowered οι  Σχολές Επιχειρηματικότητας αλλά και το πρόγραμμα αμειβόμενης απασχόλησης ReGeneration μια πρωτοβουλία των Global Shapers Athens Hub που υποστηρίζεται ενεργά, μεταξύ άλλων, από τo Ίδρυμα της Coca-Cola (Τhe Coca-Cola Foundation) και την Coca-Cola.

Με τις καλύτερες εντυπώσεις για τους 100 συμμετέχοντες ολοκληρώθηκε το Youth Empowered στον Βόλο