Τουρνουά στα πλαίσια του μαθητικού φεστιβάλ της ΚΝΕ

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού, έντονης συζήτησης για τις εξελίξεις με τον πόλεμο στη Συρία, αλλά και πολύ κέφι πραγματοποιήθηκε το τουρνουά ποδοσφαίρου 5 επί 5 της Τ.Ο. Μαγνησίας της ΚΝΕ με σύνθημα “Mε τον αγώνα σου ρίξε σουτ σε ρατσισμό, φασισμό, πόλεμο!” στα πλαίσια του Μαθητικού Φεστιβάλ που θα γίνει στις 28 Απρίλη στην παραλία του Βόλου.
Το τουρνουά άνοιξε με παρέμβαση του Γ. Παπακώστα μέλος του Γ.Π. Θεσσαλίας της ΚΝΕ, κι αφού έγιναν οι απαραίτητες προετοιμασίες, έγιναν οι αγώνες με νικήτρια ομάδα αυτή της Νίκης, που θα βραβευτεί την ημέρα του Μαθητικού Φεστιβάλ. Στο χώρο έπαιζε και η κατάλληλη αγωνιστική και αντιπολεμική μουσική, ενώ υπήρχε και τραπεζάκι με υλικά της ΚΝΕ για τις θέσεις της για το σχολείο, για το ζήτημα των ναρκωτικών, τον Οδηγητή.
Οι μαθητές από τα διάφορα σχολεία της περιοχής αλλά και η ποδοσφαιρική ομάδα μαθητών της Νίκης Βόλου “σουταραν” ενάντια στον πόλεμο, τον ρατσισμό και φασισμό, ενώ ταυτόχρονα ανέδειξαν την αναγκαιότητα οι μαθητές να έχουν το δικαίωμα στην δωρεάν άθληση. Εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις επικίνδυνες συμμετοχές της χώρας μας στα κανόνια του πολέμου στη Συρία αλλά και την εναντίωση τους στην πολιτική της κυβέρνησης που από τη μια εξοντώνει το λαό και από την άλλη τον εμπλέκει όλο και πιο βαθιά στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Οι μαθητές εξέφρασαν την ανάγκη για περισσότερο ελεύθερο χρόνο ώστε οι νέοι σήμερα να αθλούνται. Επίσης, ζήτησαν από την ΚΝΕ να διοργανώνει συχνά τέτοιες πρωτοβουλίες που προάγουν τη συλλογικότητα και το δίκιο του αγώνα ώστε όλο και περισσότεροι μαθητές να συμμετέχουν.

Στο τέλος του τουρνουά δόθηκε στους συμμετέχοντες ειδικό αναμνηστικό, ανατύπωση της αναγγελίας του αγώνα Νίκης Βόλου και Ολυμπιακού Βόλου που έγινε το Δεκέμβρη του ’45 με σκοπό να μαζευτούν χρήματα για τους διωκόμενους κομμουνιστές και αγωνιστές και τις οικογένειές τους.

Τέλος έγινε κάλεσμα για συμμετοχή στο μαθητικό φεστιβάλ στις 28 Απρίλη στην παραλία (άγαλμα), όπου θα γίνει και η βράβευση της νικήτριας ομάδας!

Τουρνουά στα πλαίσια του μαθητικού φεστιβάλ της ΚΝΕ

Αθλητισμός, Μαγνησία |