ΑΣΤΥλογία Reloade(a)d  Πρεμιέρα σήμερα στο Μουσείο της Πόλης

 

ΑΣΤΥλογία Reloade(a)d

Πρεμιέρα σήμερα στο Μουσείο της Πόλης

 

Την Παρασκευή 27 Απριλίου και ώρα 20.00 στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου ξεκινά ο νέος κύκλος παραστάσεων με τίτλο «ΑΣΤΥλογία Reloade(a)d». Πρόκειται για τη  νέα παράσταση του Θεάτρου της Εμπειρίας, που σε συμπαραγωγή με τη Δ/νση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ θα παρουσιάζεται στο  Μουσείο της Πόλης του Βόλου κάθε Παρασκευή μέχρι τις 15 Ιουνίου..

Χειμώνας 2015-16.

Η παράσταση που αρχικά σχεδιάστηκε να φιλοξενήσει 172 θεατές και να παίξει 3 φορές, τελικά φιλοξένησε πάνω από 2.200 στις 23 διπλές παραστάσεις που έκανε κάθε Τετάρτη και Παρασκευή στο Μουσείο Πόλης του Βόλου, με το κοινό να κυμαίνεται ηλικιακά από 13 – 80 ετών και όλοι να φεύγουν συγκλονισμένοι από αυτό που βίωσαν.

Άνοιξη – Καλοκαίρι 2018

Δύο χρόνια μετά, το φαινόμενο ΑΣΤΥΛΟΓΙΑ σχεδιάστηκε από την αρχή και ξανάρχεται να ταξιδέψει το κοινό του σε ένα σύμπαν όπου το θέατρο ενώνεται με την πραγματικότητα και ολόκληρη η ιστορία και παράδοση της πόλης του Βόλου ανοίγεται στα πόδια των κατοίκων της, ξανά μέσα , στο πλέον κατάλληλο για τον σκοπό αυτό κτήριο, το Μουσείο της Πόλης, καθώς και στους πλέον κατάλληλους θεατές, τους πολίτες.

Η ΑΣΤΥλογία Reloade(a)d® είναι μια περιήγηση στα άδυτα της αστικής ιστορίας της πόλης του Βόλου με στόχο την ανάδειξή της. Οι θεατές – προσκεκλημένοι περιηγούνται υπό τη συνεχή καθοδήγηση ηθοποιών – ξεναγών μέσα σε ένα κυκλόραμα από μυρωδιές, γεύσεις, ήχους, υφές και εικόνες της αστικής ιστορίας της πόλης του Βόλου, ανάμεσα σε 12 στημένα κινηματογραφικά πλατό -μεταξύ των οποίων και μία θεατρική σκηνή- και 45 ακόμη ερμηνευτές οι οποίοι νοηματοδοτούν την διαρκώς εξελισσόμενη όσο και απρόβλεπτη πλοκή του έργου.

Συντελεστές

Ιδέα – Κείμενο – Καλλιτεχνική έρευνα – Σκηνοθεσία – Κοστούμια: Νίκος Φυτάς, Πρωτότυπη Μουσική: Χρήστος Σχοινάς, Αχιλλέας Τίγκας, Λυσίμαχος Τίγκας

Σχεδιασμός Φωτισμού: Χρήστος Σχοινάς, Νίκος Φυτάς

Βίντεο: Σοφία Μανσφηλντ. Διαμόρφωση Δημιουργικού: Κατερίνα Χιονίδη

Κείμενο Σκηνής Παρθεναγωγείου: Μαρία Καραζάνου

Καθώς και θερμές ευχαριστίες στον Γιάννη Τσούκα

Ερμηνεύουν οι: Κώστας Γιάνναρος, Δώρα Μούτσιου, Νίκος Φυτάς, Δανάη Σαλαμάνη, Αλεξάνδρα Φυτά, Λένα Νεστορίδου, Κλέαρχος Βαϊνόπουλος, Χρήστος Σχοινάς, Λυσίμαχος Τίγκας, Γλυκερία Τζήκα, και η μικρή Λυδία

Πληροφορίες

Χώρος: Μουσείο της Πόλης του Βόλου, Φερών 17, Παλιά, Ημέρα και ώρα: Παρασκευή (27 Απριλίου και κάθε Παρασκευή μέχρι τις 15 Ιουνίου) 20.15 Τιμή εισητηρίου: 7€, προπώληση – κρατήσεις: 5€, Διάρκεια: 60’ (χωρίς διάλειμμα), Facebook: https://www.facebook.com/toexp

 

Κρατήσεις θέσεων – Επικοινωνία

Θέατρο της Εμπειρίας:www.theaterofexperience.com, https://www.facebook.com/toexp [email protected]

Μουσείο της Πόλης του Βόλου: τηλ. 2421029878, mail: [email protected],

F Δίκτυο Μουσείων Δήμου Βόλου

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Επειδή ο αριθμός των θεατών ανά παράσταση – ξενάγηση είναι περιορισμένος οι παραστάσεις θα λειτουργήσουν αυστηρά με κρατήσεις θέσεων, όπως ακριβώς και σε μία ξενάγηση.

Οι θεατές πρέπει να βρίσκονται στον χώρο του μουσείου τουλάχιστον 10 λεπτά πριν την έναρξη της παράστασης.

 

 

ΑΣΤΥλογία Reloade(a)d Πρεμιέρα σήμερα στο Μουσείο της Πόλης