ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας : Σύσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για την συγκρότηση Επιτροπής Κοινωνικού Ελέγχου για την ΑΓΕΤ – ΗΡΑΚΛΗΣ Βόλου

 
   
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ  

 

 
     
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

 

  Προς : Ως Πίνακα Αποδεκτών

 

     

 

 

Θέμα:  Πρόσκληση σε σύσκεψη για την διαδικασία συγκρότησης Επιτροπής Κοινωνικού Ελέγχου για την χρήση εναλλακτικών καυσίμων (RDF) στο εργοστάσιο ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ Βόλου.

 

Σχετ: α) Το με αρ. Πρωτ. ΥΠΕΝ/ΑΝΠΓ/22087/1808/18.04.2018 έγγραφο της ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ.

β) Το με αρ. Πρωτ. ΥΠΕΝ/ΑΝΠΓ/23838/1947/24.04.2018 έγγραφο του Δήμου Βόλου.

γ) Το με αρ. Πρωτ. ΥΠΕΝ/ΑΝΠΓ/24334/2003/26.04.2018 έγγραφο του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

δ) Το με αρ. Πρωτ. ΥΠΕΝ/ΑΝΠΓ/22313/1838/18.04.2018 έγγραφο του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, σας καλεί σε σύσκεψη την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018 και ώρα 13.00 στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας (αίθουσα 728, 7ος όροφος, Μεσογείων 119, Αθήνα)  με θέμα την διαδικασία συγκρότησης Επιτροπής Κοινωνικού Ελέγχου από Τοπικούς Κοινωνικούς Εταίρους  για την παρακολούθηση της χρήσης των εναλλακτικών καυσίμων (RDF) στο εργοστάσιο Τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ στον Βόλο. Στη σύσκεψη θα καθοριστεί το πλαίσιο, οι συμμετέχοντες και το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας της Επιτροπής.

Την πρωτοβουλία συγκρότησης της επιτροπής αναλαμβάνει το ΥΠΕΝ λόγω της ιδιαίτερης σημασίας που έχει για την τοπική κοινωνία η άμεση και διαφανής πληροφόρηση και ο αυστηρός περιβαλλοντικός έλεγχος, για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, αλλά και της σημαντικής καθυστέρησης αντίστοιχης τοπικής ή περιφερειακής πρωτοβουλίας, με το σκεπτικό που ήδη έχει ανακοινωθεί στο (γ) σχετικό.

 

 

Πίνακας Αποδεκτών:

  1. Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Κοσμητεία Πολυτεχνικής Σχολής
  2. Περιφέρεια Θεσσαλίας
  3. Δήμος Βόλου
  4. ΤΕΕ Μαγνησίας
  5. Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας
  6. Εργατικό Κέντρο Βόλου (ΕΚΒ)
  7. Διοίκηση ΑΓΕΤ-Εργοστάσιο Βόλου
  8.  Επιμελητήριο Μαγνησίας
  9.  Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος

 

 

 

   

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

 

 

 

ΣΩΚΡΑΤΗΣ  ΦΑΜΕΛΛΟΣ

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Μετά την κωλυσιεργία της Περιφέρειας να συστήσει την Επιτροπή κοινωνικού ελέγχου για την παρακολούθηση της καύσης εναλλακτικών καυσίμων από την ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας πήρε την πρωτοβουλία να καλέσει σε σύσκεψη την επόμενη Τετάρτη στην έδρα του υπουργείου, τους κοινωνικούς φορείς με σκοπό τη συγκρότηση αυτής της Επιτροπής.

Οι φορείς που καλούνται να πάρουν μέρος είναι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Βόλου, το Τ.Ε.Ε Μαγνησίας, ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, το Εργατικό Κέντρο Βόλου, η Διοίκηση της ΑΓΕΤ, το Επιμελητήριο Μαγνησίας, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος.

Επισυνάπτουμε το κείμενο της πρόσκλησης

 

Το γραφείο τύπου

03/05/2018

 

 

ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας : Σύσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για την συγκρότηση Επιτροπής Κοινωνικού Ελέγχου για την ΑΓΕΤ – ΗΡΑΚΛΗΣ Βόλου

Μαγνησία, Πρώτο Θέμα |