ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ Στο Κίεβο με φόντο το τρόπαιο

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης των δύο τελευταίων χρόνων Ρεάλ Μαδρίτης και η Λίβερπουλ, με τη δική της μακρά ιστορία στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, διεκδικούν Σήμερα Σάββατο στον τελικό του Κιέβου το τρόπαιο του Champions League (21.45 – ΕΡΤ1/Cosmote Sports 4).
Η πολυνίκης του θεσμού Ρεάλ, με τις 12 κατακτήσεις, στοχεύει στην εδραίωση και παραπέρα επέκταση της κυριαρχίας της στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια, καθώς διεκδικεί το 3ο συνεχόμενο τρόπαιο και 4ο μέσα σε 5 σεζόν. Παράλληλα, ο Ζινεντίν Ζιντάν και οι παίκτες του επιδιώκουν να «εξιλεωθούν» για τη μέτρια φετινή τους πορεία στο ισπανικό πρωτάθλημα. Η ισπανική ομάδα δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και θα παραταχθεί πλήρης.
Εξίσου αν όχι πιο δυνατό είναι το δέλεαρ της κατάκτησης και για τη Λίβερπουλ. Η αγγλική ομάδα, που έχει 5 τίτλους, επιστρέφει σε ευρωπαϊκό τελικό μετά το 2007, όταν ηττήθηκε από τη Μίλαν στην Αθήνα, και ονειρεύεται στιγμές ανάλογες του 2005 στην Κωνσταντινούπολη, όταν κατέκτησε για τελευταία φορά τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Μοναδικό πρόβλημα για τον Γιούργκεν Κλοπ είναι η απουσία λόγω τραυματισμού του Τσάμπερλεν.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ Στο Κίεβο με φόντο το τρόπαιο