Επιστημονική ημερίδα με θέμα “Διαβήτης & Σχολείο”

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ                                ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Δ. ΒΟΛΟΥ                  Αραχώβης 1 με Μπότσαρη, Κοινωνικό Κέντρο Αγ. Αναργύρων (1ος όρ.)                                 Επικοινωνία: [email protected] , http://enosigoneonvolou.blogspot.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ένωση Γονέων Διαβητικών Παιδιών και Εφήβων Ν. Μαγνησίας, σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ν. Μαγνησίας και την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βόλου, οργανώνει επιστημονική ημερίδα με θέμα “Διαβήτης & Σχολείο” στις 18 Ιουνίου ημέρα Δευτέρα και ώρα 09.00-11.00 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του 30ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου.

Ομιλήτρια θα είναι η κα Κυριακή Τσιρουκίδου, παιδίατρος στο Ιπποκράτειο ΓΠΝ Θεσσαλονίκης ειδική στο “διαβήτη τύπου 1” στις παιδικές ηλικίες.

Όπως αναφέρει η Ένωση Γονέων Διαβητικών Παιδιών και Εφήβων Ν. Μαγνησίας, “θεωρούμε μεγάλη αναγκαιότητα την ημερίδα αυτή γιατί η σωστή συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτικού – γονέα -παιδιού, θα ξεπεράσει όλα τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν σε ένα παιδί με διαβήτη κατά την διάρκεια του σχολικού προγράμματος.

Το παιδί με διαβήτη δεν πρέπει με οποιαδήποτε τρόπο να νοιώθει διαφορετικό από τα άλλα παιδιά, σε ότι αφορά το τι μπορεί να επιτύχει και την μεγαλύτερη ευθύνη για αυτό την έχει ο εκπαιδευτικός. Για να επιτευχθεί αυτό, θα πρέπει οι εκπαιδευτικοί να είναι ενημερωμένοι πάνω σε αυτό το θέμα, από εξειδικευμένο Ιατρό, να έχουν όλες τις απαραίτητες γνώσεις, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν σωστά αυτά τα παιδιά, να μην στιγματίζονται, να νοιώθουν ισότιμα, να είναι χαρούμενα και δημιουργικά όπως οι συμμαθητές τους”.

 

Επιστημονική ημερίδα με θέμα “Διαβήτης & Σχολείο”