Αποχαιρετιστήριο Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής Βόλος 2018

Η μεγαλύτερη μέρα του χρόνου, η μέρα της Μουσικής πέρασε..
Ήταν 4 ημέρες γεμάτες από συναυλίες και πολιτισμό που πλημμυρίσανε την πόλη με ήχους, σε πείσμα του καιρού.
Το κοινό αγκάλιασε τις εκδηλώσεις που συνδιοργάνωσε ο ΔΟΕΠΑΠ – Δηπεθε Δήμου Βόλου  και τοπικοί φορείς απο κοινού με το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς ΠΙΟΠ – Πολυχώρος Τσαλαπάτα, τοπικές επιχειρήσεις και ιδιώτες σε ενιαίο πλαίσιο.
Οι εκδηλώσεις που τελούν υπο την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Υπουργείου Τουρισμού και τοπικά υπό την Περιφέρεια Θεσσαλίας- Ενότητες Μαγνησίας και Β.Σποράδων ήταν και πάλι αξέχαστες.
Η πόλη του Βόλου που διακρίνεται για την πληθωρική και ενδιαφέρουσα ταυτότητα της μεταξύ ακόμα 42 που μετέχουν στο μεγάλο πολιτιστικό γεγονός,
αναζωογονήθηκε με νότες και χαμόγελα. Όλες οι εκδηλώσεις  εκτελέστηκαν χωρίς απρόοπτα και με μεγάλη επιτυχία, με μόνη την εξαίρεση της συναυλίας της Μαρίζας Ρίζου που μεταφέρεται σε νέα ημερομηνία ξανά στην παραλία.
Έγινε και πάλι, για 12η φορά μια πραγματική γιορτή μουσικής μέσα στο Βόλο.
Ένα καλοκαιρινό γαϊτανακι πολιτισμού με ελεύθερη είσοδο, μηδαμινά μέσα, πολλά χαμόγελα και ανυπολόγιστα οφέλη για την τοπική κοινωνία που παρακολουθεί αλλά και μετέχει.
Αγνοώντας τον καιρό και τις αντιξοότητες, δεκάδες εκδηλώσεις από όλα τα είδη γέμισαν τα στενά του κέντρου, την παραλία, τα Παλιά και έντυσαν
τις βραδιές μας με όμορφες στιγμές: εκθαμβωτική Ρένα Μόρφη ως Σούλη Ανατολή στην αυλή στο Τσαλαπάτα, μαγευτικός Δημήτρης ‘Χαίνης’ Αποστολάκης με Μανώλη Πάππο, εκστασιακοί Schlossruugger με τα πνευστά τους που πας επισκέφτηκαν απο την Ελβετία,
Brandy Σουαρέ, Rubber Soul, Lia Hide, Afformance, Κακό Συναπάντημα, the Bullets, Sugahspank!, Duo Armaos Rastani, Sexy Christians, Modality, Noizedelic Folk, Jumberingas, Double or Nothing αρκετοί djs, και άλλα σχήματα και ομάδες που ξεχνάμε, και φυσικά η τολμηρή Καμεράτα Νέων του Δημοτικού Ωδείου Βόλου και οι συνεργαζόμενες ομάδες τεχνών απο τις δημοτικές δομές..
Οι μουσικοί και η μουσική είχαν την τιμητική τους για άλλη μια φορά!
Συγχαρητήρια σε όλους! Σας ευχόμαστε να είστε καλά, γιατί εσείς είστε η Μουσική.
Η ομάδα συντονισμού της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής οφείλει να ευχαριστήσει θερμά όλους όσοι -ασχετα απο την τελική έκβαση- έδωσαν το παρών, έδειξαν ενδιαφέρον και δήλωσαν έμπρακτα οτι ενδιαφέρονται να διοργανώσουν ή να παρουσιάσουν στο χώρο τους μια εκδήλωση έστω.
Η δωρεάν παροχή του αγαθού της μουσικής δεν είναι χωρίς κόστος ούτε θεωρείται δεδομένη και ευγνωμονούμε κάθε έναν που βάζει ένα λιθαράκι στην εδραίωση του θεσμου του ηλιοστασίου.
Πιστεύουμε στην άνοδο της ευημερίας αλλά και της δραστηριότητας της πόλης μεσα από τον πολιτισμό και τις ανοικτές μουσικές εκδηλώσεις σε ευπρεπή πλαίσια. Κάθε μέρα, η μουσική οφείλει να είναι στη ζωή μας και στην καθημερινότητά μας.
Πέρα από επιχειρήσεις και ιδιωτική πρωτοβουλία, ευχαριστούμε θερμά τους ανθρώπους που αποτελούν -ίσως χωρίς να το γνωρίζουν-  μια μεγάλη οικογένεια με ένα σκοπό ..να γιορτάζει μαζί με όλους, εμάς, το κοινό.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς, ΤΕΝΑ Αβεε και τα Seven Spot Βόλου και προσωπικά στον Απόστολο Κουκουβίνο για τη συνεπή και συνεχή υποστήριξή του.
Μια επίσης πολύ σημαντική επισήμανση, αξίζουν συγχαρητήρια για την αμέριστη και ορεξάτη συμμετοχή τους στο τελικό αποτέλεσμα τα μέλη της ομάδας συντονισμού, συνεργάτες και εθελοντές που για μήνες τώρα αφήσανε πίσω προσωπικές υποχρεώσεις και κατέθεσαν στο σκοπό αυτό πολυτιμο χρόνο, ενέργεια και ιδέες.
Χωρίς εσας, δεν υπάρχει η Γιορτή.
Η αλήθεια είναι οτι μέσα στη διάρκεια των εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής δημιουργούνται πολλές εικόνες. Αξέχαστες αναμνήσεις, νέες φιλίες, καινούρια στέκια και εντυπώσεις για την πόλη στο φαντασιακό και στο συλλογικό συνειδητό.
Πολλά από αυτά δεν προλαβαίνουμε να τα συλλάβουμε και να τα αποτυπώσουμε. Η συνημμένη επιλογή απο φωτογραφίες και το Link ΕΔΩ αποτελεί μια ένδειξη μόνο από τι έχει κανείς την ευκαιρία να χαρεί. Θέλουμε να θυμόμαστε τους δρόμους έτσι όπως τους αφήσαμε: με κόσμο έξω, με ποδήλατα και καροτσάκια, κοινό όλων των ηλικιών να χαίρεται τη μουσική και να κυκλοφορεί σε όλο το μήκος της και όλες τις ώρες.
Να χαίρεται το οτι είναι μαζί με άλλους και όλοι μαζί είναι Ένα.
Μονο η μουσική άλλωστε μπορεί να μας ενώσει όλους..
Σας χαιρετούμε με χαμόγελο και κρατώντας τις μελωδίες να αντηχούν στα αυτιά, ομολογούμε οτι κάνουμε ήδη υπομονή μέχρι τον Ιούνιο του 2019 και το επόμενο ηλιοστάσιο!

Αποχαιρετιστήριο Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής Βόλος 2018