Νικήτρια η Μάρθα Ξηροφώτου στον Ορειβατικό Μαραθώνιο Ολύμπου

Μεγάλη νικήτρια στη γενική κατάταξη γυναικών στον 32ο Ορειβατικό Μαραθώνιο Ολύμπου, τον αρχαιότερο και ιστορικότερο αγώνα βουνού της χώρας μας, αναδείχθηκε η αθλήτρια του ΣΔΥ Βόλου Μάρθα Ξηροφώτου. Ο αγώνας είναι απόστασης 41,8 χιλιομέτρων και έγινε με αυξημένη ζέστη σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές. Ο Ορειβατικός Μαραθώνιος Ολύμπου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1986 και αποτέλεσε την αφετηρία για την εκπληκτική πρόοδο του αθλήματος που υπάρχει σήμερα. Η Μάρθα Ξηροφώτου γυμνάζεται έχοντας προπονήτρια μια από τις καλύτερες τριαθλήτριες μεγάλων αποστάσεων της χώρας μας και κολυμβήτρια, τη Βιολέτα Διαλετάρα.
Μαζί με τη Μάρθα Ξηροφώτου τερμάτισε ένας ακόμη Βολιώτης δρομέας, ο Κώστας Τσουράπας (Gre.A.T.). Λίγο μετά τερμάτισε ο δρομέας του ΣΔΥΒ Θανάσης Αλεξίου.
Ακάθεκτος συνέχισε τις επιτυχίες του ο δρομέας του ΣΔΥ Βόλου Αμβρόσιος Δημητριάδης, και τερμάτισε 2ος στη γενική κατάταξη στον 2ο Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος Λευκοπηγής Κοζάνης απόστασης 10 χιλιομέτρων. Τον αγώνα των 23,5 χιλιομέτρων που έγινε ταυτόχρονα ολοκλήρωσε η Βάσω Τασιώνη.
Ανεπανάληπτες στιγμές έζησαν εκατοντάδες ποδηλάτες από όλη την Ελλάδα που μετείχαν το 4ήμερο από τη Πέμπτη ως τη Κυριακή στον 6ο Ποδηλατικό Άθλο Ρούμελης, μη ανταγωνιστική πορεία 219 χιλιομέτρων (6.065 μέτρα η συνολική υψομετρική ανάβαση) σε ετάπ, σε πανέμορφες και άγνωστες περιοχές της χώρας μας που δεν μπορεί να γνωρίσει κανείς με άλλο τρόπο εκτός της αθλητικής δραστηριότητας. Η φήμη του Άθλου Ρούμελης έφτασε και στην Αγγλία με συνέπεια να έρθουν και να συμμετέχουν και Βρετανοί. Η φιλοξενία των κατοίκων ξεπέρασε το άριστα. 3 αθλητές του ΣΔΥ Βόλου, ο Γιώργος Καλαντζής, ο Δημήτρης Ρούσης και ο Κώστας Κατσαρός μετείχαν στη 4ημερη ποδηλατική πορεία.

Νικήτρια η Μάρθα Ξηροφώτου στον Ορειβατικό Μαραθώνιο Ολύμπου

Αθλητισμός, Άλλα αθλήματα, Θεσσαλία |