Καταρρίπτει κάθε ρεκόρ συμμετοχών ο 36ος Μαραθώνιος της Αθήνας

Ρεκόρ συμμετοχών, που θα αγγίξει τους 55.000 δρομείς, φέρνει την Αθήνα στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητικού ενδιαφέροντος και τη μετατρέπει σε μια μεγάλη γιορτή, που χρόνο με τον χρόνο μεγαλώνει: τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, που φέτος θα κλείσει 36 χρόνια.
Μια γιορτή που φέτος δεν έχει στόχο μόνο να τιμήσει και να μεταδώσει τις αξίες του δρομικού κινήματος, αλλά και να στείλει μήνυμα αισιοδοξίας, καθώς οι 18.750 μαραθωνοδρόμοι θα περάσουν από τις περιοχές που πλήρωσαν βαρύ φόρο αίματος και υπέστησαν οικολογική καταστροφή, στη φονική πυρκαγιά του περασμένου Ιουλίου.
Η σπουδαία διοργάνωση, που είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Βαλκανιονίκη και αγωνιστή της ειρήνης, Γρηγόρη Λαμπράκη, θα υποδεχθεί και φέτος δρομείς από 105 χώρες, οι οποίοι θα τρέξουν τόσο στην κλασική διαδρομή με αφετηρία τον Μαραθώνα και τερματισμό στο Καλλιμάρμαρο, όσο και στους αγώνες των 5 χλμ και 10 χλμ, στον απογευματινό αγώνα των 5 χλμ και στους αγώνες για παιδιά και Special Olympics.
Αξιοσημείωτο είναι ότι φέτος το όριο των εγγραφών στη Μαραθώνια διαδρομή ξεπεράστηκε κατά 200 άτομα και για πρώτη φορά καλύφθηκε σχεδόν δύο μήνες πριν από την έναρξη του αγώνα.
Συγκεκριμένα, στον Μαραθώνιο δρόμο θα συμμετάσχουν 18.750 δρομείς, στα 5χλμ και 10χλμ θα είναι 19.000 δρομείς, στον απογευματινό αγώνα των 5χλμ θα τρέξουν 8.000 άτομα, ενώ 9.100 παιδιά και αθλητές SpecialOlympics θα αγωνιστούν στο κέντρο της Αθήνας και στους δήμους της Μαραθώνιας διαδρομής.

Καταρρίπτει κάθε ρεκόρ συμμετοχών ο 36ος Μαραθώνιος της Αθήνας

Αθλητισμός, Άλλα αθλήματα, Ελλάδα |