Στήριξη στον αγώνα των καθαριστριών του Π.Θ. από το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ «ΜΗΤΣΟΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ»

Βόλος  8-10-2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

          Το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» εκφράζει την στήριξη και την αλληλεγγύη του στον δίκαιο αγώνα των καθαριστριών-ών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Οι Πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου υλοποιώντας αποφάσεις και αντιδραστικές κατευθύνσεις κυβέρνησης-Υπουργείου Παιδείας-ΕΕ προχωράνε στην παράδοση της καθαριότητας του Ιδρύματος σε ιδιώτη εργολάβο προχωρώντας σε απολύσεις των σχεδόν 30 εργαζομένων καθαριστριών-ών στα κτίρια του Βόλου και της Λάρισας.

          Το να μπει εργολάβος στην καθαριότητα του ιδρύματος θα έχει τραγικές συνέπειες τόσο για τις ίδιες καθαρίστριες, τα δικαιώματά τους και την ίδια τη ζωή τους και τη ζωή των οικογενειών τους, όσο και για την ίδια την υγιεινή του Πανεπιστημίου και την υγεία φοιτητών και εργαζομένων σε αυτό. Και μιλάμε για ένα ίδρυμα -μόνο στο Βόλο- με χώρους εκατοντάδων στρεμμάτων που χρειάζονται καθημερινή καθαριότητα και από τους οποίους περνάνε καθημερινά χιλιάδες φοιτητές και εργαζόμενοι, για τους οποίους υπάρχουν όλες και όλες 30 καθαρίστριες.

          Παράλληλα καταγγέλλουμε τις Πρυτανικές αρχές για τον απαράδεκτο όρο που αναφέρεται ρητά στην προκήρυξη που δημοσιεύτηκε καλώντας υποψήφιους εργολάβους να αναλάβουν την καθαριότητα του Ιδρύματος, όπου απαιτούν οι εργαζόμενες που θα προσλάβουν να είναι κάτω των 25 ετών και άγαμες. Στην κυριολεξία το ίδιο το Δημόσιο Πανεπιστήμιο λειτουργεί ως ο χειρότερος εργοδότης στον ιδιωτικό τομέα, όπου ψάχνει εργαζόμενους νέους, χωρίς αγωνιστική πείρα, χωρίς δικαιώματα, με μισθό των 400 ευρώ και μάλιστα άγαμες.

          Καλούμε τους συναδέλφους και όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν τον αγώνα των συναδελφισσών ενάντια στις απολύσεις και διεκδικώντας άμεση υπογραφή σύμβασης εξαρτημένης εργασίας, αορίστου χρόνου με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Καλούμε σε στήριξη της απεργιακής συγκέντρωσης του Σωματείου Καθαριστριών-ών, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9 Οκτώβρη στις 12.00 το μεσημέρι στο Θόλο και καλούμε κάθε σωματείο, κάθε φοιτητικό σύλλογο και φορέα να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους.

Στήριξη στον αγώνα των καθαριστριών του Π.Θ. από το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας

Μαγνησία, Πρώτο Θέμα |