Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών στηρίζει την απεργία των καθαριστριών στο Π.Θ.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ν.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα των καθαριστριών και τις στηρίζουμε στη 48ωρη απεργία που πραγματοποιεί το Σωματείο Καθαριστριών-ών Ν. Μαγνησίας, τη Δευτέρα και Τρίτη 8 και 9 Οκτωβρίου. Η απεργία προκηρύσσεται για τους εργαζόμενους της καθαριότητας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ως αντίδραση στην απόφαση της πρυτανείας να προχωρήσει στην παράδοση της καθαριότητας του ιδρύματος σε ιδιώτη εργολάβο και στις απολύσεις των περίπου 30 εργαζομένων καθαριστριών στα κτήρια του Βόλου και της Λάρισας.

Τους συμπαραστεκόμαστε στον πολυετή αγώνα τους

  • για να μην υπάρχουν εταιρείες και εργολάβοι μέσα στις σχολές και οι εργαζόμενοι να προσλαμβάνονται από το Πανεπιστήμιο.
  • όχι απλά για τη συνέχιση των συμβάσεων τους και την καλυτέρευση των όρων αυτών αλλά την μόνιμη και σταθερή δουλειά με συμβάσεις αορίστου χρόνου με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Οι Πρυτανικές αρχές πέραν της ιδιωτικοποίησης προχώρησαν και ένα βήμα παραπέρα: καλούν τους ιδιώτες εργολάβους να προσλάβουν καθαρίστριες κάτω των 25 ετών και άγαμες. Την ώρα που γιορτάζουν τα 30χρονα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πετούν ξεδιάντροπα στον δρόμο, μετά από χρόνια προσφοράς και κοπιαστικής εργασίας, μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, 30 καθαρίστριες.

 

Να σταματήσει ο διαγωνισμός, όχι στις απολύσεις, όχι στις μειώσεις μισθών, επαναφορά βαρέων και ανθυγιεινών, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους !

Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών στηρίζει την απεργία των καθαριστριών στο Π.Θ.

Μαγνησία, Πρώτο Θέμα |