Ποιες περιοχές ντύθηκαν στα λευκά- πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Στα λευκά έχουν ντυθεί αρκετές περιοχές της Μακεδονίας, με τις αντιολισθητικές αλυσίδες να είναι απαραίτητες για όσα αυτοκίνητα που κινούνται σε τμήματα κυρίως του επαρχιακού οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας.
Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, για τον νομό Ημαθίας, αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα που κινούνται σε τμήματα της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Βέροιας- Κοζάνης, στην επαρχιακή οδό Βέροιας-Σελίου, καθώς και στις δημοτικές οδούς Νάουσας / 3-5 Πηγαδιών και Νάουσας-Σελίου.
Στον νομό Πέλλας αλυσίδες χρειάζονται στην επαρχιακή οδό Άρνισσας- Χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας και στο δευτερεύον οδικό δίκτυο της Τοπικής Κοινότητας Κερασιάς.
Τέλος, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στην επαρχιακή οδό Καστανερής- Λιβαδίων, στο Κιλκίς.

Σήμερα χιονίζει στα ορεινά συνολικά της χώρας και σε αρκετές περιοχές και εκτός Μακεδονίας οι κάτοικοι απολαμβάνουν λευκό τοπίο. Μεταξύ αυτών το Πήλιο, όπου το χιόνι υπερβαίνει τους 10 πόντους στο βουνό των Κενταύρων, αλλά και τα Τρίκαλα και η Καρδιτσα. Στο χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου και στα Περτουλιώτικα λιβάδια το χιόνι έχει ξεπεράσει τους 30 πόντους ενώ στα λευκα είναι και η λίμνη Πλαστήρα.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται παράλληλα σε επιφυλακή, καθώς καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι δοκιμάζουν τις θαλάσσιες και παραθαλλάσιες περιοχές της χώρας.

Ποιες περιοχές ντύθηκαν στα λευκά- πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Ελλάδα, Θεσσαλία, Μαγνησία |