Χαμηλά σε «καθαρό» χρόνο ποδοσφαίρου η Super League

Πολλές διακοπές, λιγότερη… μπάλα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μόλις την 27η θέση μεταξύ 37 ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων καταλαμβάνει η Super League στην κατάταξη με βάση τον πραγματικό χρόνο ποδοσφαίρου.
Η έκθεση του Διεθνούς Κέντρου Αθλητικών Σπουδών (CIES), που βρίσκεται στην Ελβετία και δημιουργήθηκε το 1995 ως κοινοπραξία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ, καταδεικνύει πως η Super League παρουσιάζει πραγματικό χρόνο 54%, σε σχέση με την συνολική διάρκεια, ενώ η ΑΕΚ είναι η ομάδα με τον περισσότερο χρόνο (56,6%) και η ΑΕΛ εκείνη με τον λιγότερο (50,8%).
Η σουηδική Allsvenskan είναι το πρωτάθλημα με τον μεγαλύτερο πραγματικό χρόνο (60,4%), λίγο μπροστά από το Champions League (60,2%), αφήνοντας στην τρίτη θέση την ολλανδική Eredivisie (58,6%).
Στην χαμηλότερη θέση της κατάταξης βρίσκεται η πορτογαλική Primeira Liga (50,9%). Τον υψηλότερο καθαρό χρόνο παιχνιδιού μεταξύ των πέντε μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων καταγράφει η γερμανική Bundesliga (58,5%), ενώ ο χαμηλότερος μετρήθηκε για την ισπανική La Liga (55,8%).
Το υψηλότερο ποσοστό των λεπτών για πραγματικό παιχνίδι συλλόγων καταγράφηκε για την σουηδική Σούντσβαλ (63,7%) και ο χαμηλότερος στην πορτογαλική Φεϊρένσε (45,7%).

Χαμηλά σε «καθαρό» χρόνο ποδοσφαίρου η Super League

Αθλητισμός, Ποδόσφαιρο |