Ξένους διαιτητές θα ζητήσει η Super League

Την απόφαση να ζητήσει ξένους διαιτητές σε όλους τους αγώνες τoυ πρωταθλήματος, εφόσον συνεχιστεί η αποχή των Ελλήνων ρέφερι μετά την επίθεση στον Αθανάσιο Τζήλο, έλαβε η Super League.
Η κρίσιμη συνάντηση των Ελλήνων διαιτητών, στην οποία θα αποφασίσουν για τις περαιτέρω κινήσεις τους, είναι προγραμματισμένη για τις 4 Ιανουαρίου. Σε πρώτη φάση ως γνωστό απείχαν από τα ματς της 15ης αγωνιστικής, με αποτέλεσμα να μην γίνει κανένας αγώνας.
Οι ρέφερι θα αποφασίσουν αν θα σταματήσουν την αποχή ή αν θα την συνεχίσουν, εφόσον δεν τους ικανοποιήσουν τα όσα θα ακουστούν στη συνάντηση.
Στο δεύτερο σενάριο υπάρχει ο κίνδυνος να αναβληθούν και άλλες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, κάτι που δεν θέλουν ούτε οι ομάδες, ούτε η Super League.
Στο διοικητικό συμβούλιο της Παρασκευής (28/12) μάλιστα, ειπώθηκε ότι το πρωτάθλημα πρέπει να συνεχιστεί πάση θυσία και εφόσον οι διαιτητές αποφασίσουν συνέχιση της αποχής, τότε η Λίγκα θα ζητήσει από την ΕΠΟ και την ΚΕΔ να ορίσουν ξένους διαιτητές σε όλους τους αγώνες.
Τη συγκεκριμένη πρόθεση επιβεβαίωσε και ο Βασίλης Κωνσταντίνου μετά το τέλος της συνεδρίασης.
Ο παράγοντας του Παναθηναϊκού είπε χαρακτηριστικά: «Καταλαβαίνουμε τους διαιτητές και την απόφασή τους για αποχή. Παρ’ όλα αυτά το πρωτάθλημα πρέπει να συνεχιστεί. Πιστεύω πως θα δείξουν κατανόηση και δεν θα συνεχίσουν να απέχουν.
Αν το κάνουν ωστόσο, θα αναγκαστούμε να φέρουμε ξένους. Θα περιμένουμε ως τις 4 Ιανουαρίου, όταν θα ανακοινώσουν τη συνέχεια της δράσης τους και αναλόγως θα κινηθούμε κι εμείς σαν ομάδες και σαν συνεταιρισμός.»

Ξένους διαιτητές θα ζητήσει η Super League

Αθλητισμός, Ποδόσφαιρο |