Αχ. Μπέος «Είστε άδειο μύδι. Χωρίς ίχνος ευθιξίας έχετε στοχοποιήσει εμένα προσωπικά»

«Είστε άδειο μύδι. Χωρίς ίχνος ευθιξίας έχετε στοχοποιήσει εμένα προσωπικά. έχουμε πληροφορίες ότι μεθοδεύετε μια κατάσταση για να προκληθούν προβλήματα στην πόλη, να καταστραφούν αυτά που πάμε να φτιάξουμε», δήλωσε ο Δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο πλαίσιο της ενημέρωσης που προχώρησε, «δείχνοντας» τον Μ. Πατσιαντά και τη στάση της παράταξής του. Ξεκινώντας την ενημέρωση ο Δήμαρχος Βόλου πρόβαλε φωτογραφίες από διάφορά σημεία της πόλης, φωτογραφίζοντας και δείχνοντας το πλάτος των πεζοδρομίων, χαρακτηρίζοντας υποκριτικές τις παρατηρήσεις που έγιναν από τις μειοψηφίας κι ότι δεν αποσκοπούν στο καλό της πόλης, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο το 2014 να μην υπάρχουν δυνατότητες στα πεζοδρόμια να κινούνται ΑΜΕΑ.

Απαντώντας στην κ.Σπανομήτρου, που συνέστησε στη Δημοτική Αρχή να μην βιάζεται, ο κ. Μπέος δήλωσε «Αυτή η τακτική έφερε την πόλη σε αυτή την κατάντια, των χρεών των ελλείψεων, της εγκατάλειψης. Έχουμε υποχρέωση να καλύψουμε τον χαμένο χρόνο. Όσοι δεν μπορούν ας καθίσουν να βλέπουν πως γίνεται. Είναι δικαίωμά σας να αμφισβητείτε αλλά οφείλετε να σέβεστε την βασικότερη αρχή δημοκρατίας αυτή της πλειοψηφίας. Το να πέφτετε χαμηλή και να πηγαίνετε στην αστυνομία που πήγε ο πολιτικός πολιτισμός σας? Είστε άδειο μύδι, με χωρίς ίχνος ευθιξίας. Έχετε στοχοποιήσει εμένα προσωπικά. Όλα αυτά θα γίνουν είτε θέλετε είτε δε θέλετε. Έχουμε τέτοια δυναμική για να κάνουμε το έργο πραγματικότητα. Δε θεωρούμε την πόλη δικό μας μαγαζί. Δεν είμαστε με τους βολεμένους, αλλά με τους αγωνιστές της ζωής».

 

«Πληροφορίες ότι μεθοδεύετε μια κατάσταση για να προκληθούν προβλήματα στην πόλη»

Ο κ. Μπέος, κατήγγειλε ότι με πολιτικές αλητείες και τυχοδιωκτισμούς επιχειρούν να έρθουν στη γλύκα της εξουσίας που τους λείπει πολύ και εξήγησε ότι η αποχώρηση των συμβούλων της πλειοψηφίας την Παρασκευή, έγινε όπως είπε «για να δείξουμε ότι στην πόλη αυτή δεν πρέπει να υπάρχουν ρουφιάνοι και να γυρίσουμε στην εποχή σακούλας. Αν χάσεις το αυτοκίνητο πας στην Αστυνομία. Αν χάσεις την αξιοπρέπειά σου δεν πας στην Αστυνομία αλλά στο σπίτι σου» και δέχθηκε τα χειροκροτήματα των παρευρισκομένων. Ο Δήμαρχος αναρωτήθηκε για ποιο λόγο έγιναν αυτά, κι απάντησε ότι έγιναν για να δημιουργηθεί αναστάτωση στην πόλη, στους επιχειρηματίες και κλίμα αντιπαράθεσης. «Δεν τους κάναμε το χατίρι. Ότι προβλήματα δημιουργήσετε θα τα λύσουμε γιατί είσαστε λίγοι. Έχουμε φάρμακο για όλα τα ποντίκια» είπε ο κ. Μπέος και συνέχισε λέγοντας «Αν εξέχει η φάτνη στον Αγ. Νικόλαο και στην Ευαγγελίστρια που θα βάλουμε να μας καταγγείλετε. Μας λείπουν οι τρεις μάγοι. Να μπείτε μέσα στη φάτνη ο Πατσιαντάς ο Σκοτινιώτης κι ο Παπατόλιας. Με πήραν τηλέφωνο από τους αθίγγανους και μου είπαν, εμείς δεν έχουμε χαρτί. Ας φέρει τις ενστάσεις ο κ. Πατσιαντάς και καταγγέλλω κι αυτόν τον βρωμιάρη που έχει φαρμακείο κι από τη βρώμα δεν μπορείς να μπεις μέσα. Για ότι κακό προκύψει στην πόλη θα κάνω αναφορά στην ΑΔΜ και στην Εισαγγελία. Θα είστε υπεύθυνος εσείς (κ. Πατσιαντά) αν το έργο, ο στολισμός της πόλης καταστραφούν ή δημιουργηθούν προβλήματα, γιατί έχουμε πληροφορίες ότι μεθοδεύετε μια κατάσταση για να προκληθούν προβλήματα στην πόλη, να καταστραφούν αυτά που πάμε να φτιάξουμε».

Ο Δήμαρχος συνέχισε κάνοντας αναφορά και στο θέμα των αδεσπότων, και διερωτήθηκε γιατί προχωρεί σε ενστάσεις ο κ. Πατσιαντάς κι όπως είπε «μετά έμαθα ότι έχουν πολλά προβλήματα οι δικηγόροι και δεν κάνουν παραστάσεις και γι αυτό κάνει ενστάσεις» για να του απαντήσει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντάς «Υπάρχουν κι όρια. Βρίζεις και με συκοφαντείς» για να ανταπαντήσει ο Δήμαρχος «Σε ανεχτήκαμε. Έχετε τα δημοσιογραφικά σκουπίδια που σας ακολουθούνε και γράφουνε ανακρίβειες, σας καλύπτουνε, γράφουνε θέματα που δεν υπάρχουν. Ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο. Βλέπει τη δική σας μεθόδευση να ρίξετε οχετό λάσπης να σταματήσετε ότι δημιουργείται στην πόλη». Ο κ. Μπέος αναφέρθηκε και στο αίτημα από πλευράς της παράταξης του κ. Πατσιαντά, στο ΔΗΠΕΘΕ που ζήτησε πληροφορίες, και έδωσε εντολή να μην δοθεί καμία πληροφορία στον κ. Πατσιαντά αλλά να δοθούν σε όλους τους συμβούλους του Δημοτικού Συμβουλίου. « Δε θα δώσετε καμία πληροφόρηση σε κανέναν κ. Πατσιαντά. Θα τα δώσετε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μήπως πέρασες τον εαυτό σου για τον σερίφη της Αριζόνας?» υπογράμμισε ο Δήμαρχος και συνέχισε «Θα κριθούμε από τον κόσμο όχι από εσάς τους αποτυχημένους που οδηγήσατε την πόλη να μην έχει νερό τον Αύγουστο».

Αποκαλύψεις – Σακούλα

Στη συνέχεια ακολούθησε μια σύντομη στιχομυθία μεταξύ του  συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Ι. Αποστολάκη και του Δημάρχου.  Ο κ. Αποστολάκης ρώτησε τα Δήμαρχο ποιες είναι οι αποκαλύψεις που θα έκανε για να του απαντήσει ο Δήμαρχος «Αφήστε ρε γραφικοί τώρα με τη σακούλα για να μαζεύετε σαλιγκάρια. Κουράσατε τον κόσμο. Κάντε καμιά διαπραγμάτευση» και στη συνέχεια ο κ. Αποστολάκης να τον ρωτήσει ποια είναι η δουλειά του Δημάρχου.

symboulio esoxes xamos (2)

Πατσιαντάς «Είναι θρασύδειλος ο Δήμαρχος»

Λαμβάνοντας το λόγο ο κ. Πατσιαντάς αναφέρθηκε στα ποσοστά της παράταξής του από το 2006 μέχρι σήμερα και δήλωσε «Αν αυτό σας ενοχλεί πρόβλημά σας. Εγώ δεν έκρυψα την κομματική μου ταυτότητα» για να παρέμβει ο Πρόεδρος του Συμβουλίου, κ. Μουλάς και να επισημάνει ότι δεν είναι ελληνικό κοινοβούλιο και να απαντήσει ο κ. Πατσιαντάς «Ότι θέλω θα λέω. Από το ‘74 υπήρξαν Δήμαρχοι που γράψανε ιστορία» και να χαρακτηρίσει ανιστόρητο αυτοδιοικητικά τον Δήμαρχο. «Δεν μεγάλωσες σε αυτή την πόλη» είπε προς τον Δήμαρχο και συνέχισε « Ήρθες στην πόλη λόγω του ποδοσφαίρου και δεν το εκτιμάς αυτό. Έχουμε ένα στέλεχος που τον λένε Κλημόπουλο είμαστε περήφανοι για την προσφορά του στα κινήματα και ζήτησε από τον Πρόεδρο να παρέμβει και να ζητήσει από τον Δήμαρχο να  πάρει πίσω τα όσα καταλόγισε στον κ. Κλημόπουλο και στα όσα προβοκατόρικα ανέφερε περί σεναριου δολιοφθοράς στο χριστουγεννιάτικο στολισμό, χαρακτηρισμούς τους οποίους του επέστρεψε και τον χαρακτήρισε θρασύδειλο».

Ο κ. Μπέος πήρε το λόγο υποστηρίζοντας ότι δεν αναφέρθηκε σε κανένα όνομα και με τη σειρά του ο κ. Μουλάς είπε «Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε σε κάποιον με βαρείς χαρακτηρισμούς Εσείς, κ. Πατσιαντά είπατε το όνομά του». «Θα πρεπε να ντρέπεστε» απάντησε ο κ. Πατσιαντάς και στη συνέχεια, ο κ. Μουλάς είπε «Εάν ο κ. Πατσιαντάς ταυτίζει αυτά που είπε ο κ. Μπέος με τον κ. Κλημοπουλο υπάρχει θέμα». Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι τον κ. Κλημόπουλο δεν τον ξέρει και δεν τον έχει δει.

Η κόντρα συνεχίστηκε με τον κ. Πατσιαντά να αναφέρει χαρακτηριστικά «Είμαστε άνθρωποι της κοινωνίας. Δεν είμαστε άνθρωποι της νύχτας. Είμαστε της ημέρας» για να δεχθεί αντιδράσεις και γιουχαΐσματα από τον κόσμο. Ο κ. Πατσιαντάς συνέχισε προσθέτοντας ότι είναι παλιά πρακτική να προσβάλλονται αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων κι όπως είπε «Όταν εκτιμούμε ότι κάποιες ενέργειες δεν είναι σύννομες θα προσφεύγουμε» κι αναφέρθηκε στο ιστορικό των ενεργειών στο οποίο προχώρησε η παράταξή του.

Ο επικεφαλής της  α’ ελάσσονος μειοψηφίας Π. Σκοτινιώτης, δε θέησε να τοποθετηθεί, ενώ λαμβάνοντας το λόγο ο επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας, Μιχ. Μιτζικός, τόνισε ότι θα ήταν καλό, η νομική υπηρεσία του Δήμου με ένα σημείωμα να ενημερώνει ποια είναι η θέση του Δήμου, επισημαίνοντας ότι η παράταξή του έχει εκφράσει ενστάσεις, υπενθυμίζοντας ότι πρόκειται για μια πιλοτική εφαρμογή. Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος, ανέφερε ότι ποτέ άλλοτε δεν είχε υποβαθμιστεί το Συμβούλιο σε τέτοιο επίπεδο και τόνισε ότι πρέπει να μπει φραγμός σε αυτή τη διαρκή υποβάθμιση του Συμβουλίου. «Υπάρχουν προβλήματα που καίνε την πλειοψηφία των λαϊκών οικογενειών. Αυτή η αλαζονεία που υπάρχει στις γραμμές σας, υπήρχε και σε άλλες δημοτικές παρατάξεις κι οδηγήθηκαν εκεί που οδηγήθηκαν» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Στο τέλος ο Δήμαρχος, απευθυνόμενος προς τις μειοψηφίας είπε ότι αν επιθυμούν να πέσουν οι τόνοι θα πρέπει να σεβαστούν τη βούληση των πολιτών. Ωστόσο με τη λήξη της ενημέρωσης ο σύμβουλος της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Απ. Παπατόλιας, ζήτησε το λόγο, ο Πρόεδρος του εξήγησε ότι δεν προβλέπεται, ο κ. Παπατόλιας, παρουσίασε έγγραφο κι αυτό δεν έγινε δεκτό, προειδοποίησε και τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο ότι θα ελεγχθούν για πειθαρχική δίωξη.

 

Sia

Αχ. Μπέος «Είστε άδειο μύδι. Χωρίς ίχνος ευθιξίας έχετε στοχοποιήσει εμένα προσωπικά»