Αχ. Μπέος «Το νέο τεχνικό πρόγραμμα κι ο προϋπολογισμός δε θα έχουν καμία σχέση με το παρελθόν»

«Το νέο τεχνικό πρόγραμμα κι ο προϋπολογισμός δε θα έχουν καμία σχέση με το παρελθόν» διεμήνυσε ο Δήμαρχος Αχ. Μπέος κατά τη σημερινή συζήτηση του τεχνικού προγράμματος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Μπέος, αρχικά ανέφερε ότι το τεχνικό πρόγραμμα που κατατέθηκε προς έκκριση είναι μπούσουλας αντιγραφής των προηγούμενων χρόνων κι εξήγησε ότι η Δημοτική Αρχή όφειλε να συνεργαστεί με την παλιά, δεν έγιναν  πολλές παρατηρήσεις, και προέβλεψε κάποιους νέους κωδικούς κι όπως είπε «Σε πολλά δεν είμαστε σύμφωνοι αλλά είμαστε αναγκασμένοι να συνεχίσουμε».

 

Μειοψηφίες

Λαμβάνοντας το λόγο ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Κ. Γαργάλας, υποστήριξε ότι ελάχιστη κριτική θα μπορούσε η παράταξη να κάνει πάνω στο τεχνικό πρόγραμμα γιατί αναφέρονται σε επιλογές της προηγούμενη Δ.Α. αν αυτό δεν συνοδευόταν από το απόσπασμα του 2ου πρακτικού που έχει πολιτικό σκεπτικό που αποδέχεται η σημερινή Δημοτική. Όπως είπε «μαζί με το Τεχνικό Πρόγραμμα η Δημοτική Αρχή υιοθετεί την πολιτική», προσθέτοντας ότι τα χρήματα που έχει ο Δήμος πρέπει να διοχετευτούν και στο αστικό πράσινο και στην εκπαίδευση και ταυτόχρονα σε αυτό που ο Δήμαρχος το θεωρεί ως τον πολιορκητικό κριό τον τουρισμό, καθώς σημείωσε ότι μέσα στο τεχνικό πρόγραμμα δεν υπάρχει καμία αναφορά για τον τουρισμό.

Στη συνέχεια ο επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Π. Σκοτινιώτης πρόσθεσε ότι πρέπει να ξεκαθαριστεί αυτά που θεωρούνται ως διεκδικήσεις της πόλης και πρόσθεσε ότι το πρόβλημα είναι η ελλιπής χρηματοδότηση. Μάλιστα χαρακτήρισε χρονιά «σταυροδρόμι» το 2015, καθώς όπως εξήγησε «συμπίπτει με την έναρξη της νέας προγραμματικής περιόδου και υπάρχει και το πρόγραμμα που καλύπτουμε από διάφορους πόρους από την ΣΑΤΑ». Παράλληλα ανέφερε ότι η ΣΑΤΑ που λαμβάνουν οι ΟΤΑ είναι μικρότερη από τη ΣΑΤΑ που έπαιρνε ο Δήμος Ν.Ιωνίας το 2009. «Η ΣΑΤΑ έχει μειωθεί κατά 80%  και αν η νέα ΚΕΔΕ που εξελέγη δεν αντιληφθεί ότι πρέπει να εξοικονομηθούν πόροι από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, η προοπτική της χώρας θα είναι τραγική» δήλωσε και τόνισε την αναγκαιότητα  επικαιροποίησης κυκλοφοριακής μελέτης.

Ο επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικός αναφέρθηκε στην κατάσταση του Δημοτικού Θεάτρου, που είναι τραγική, ενώ ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος, στηλίτευσε το γεγονός ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή, αποδέχεται τη λογική της προηγούμενης Δ.Α. Μεταξύ άλλων ο κ. Νάνος, τόνισε ότι η πόλη έχει ανάγκη από 11 νηπιαγωγεία και κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ότι θέλει να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα κι η μόνη λύση είναι η διεκδίκηση πόρων.

 

Κόντρα Μπέου – Παπατόλια

Ο σύμβουλος της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Απ. Παπατόλιας, δήλωσε ότι το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πρόγραμμα «Αχ. Σκοτινιώτη» ή  «Π.Μπέου», για να του απαντήσει ο Δήμαρχος «Τι να πεις σε έναν άνθρωπο όταν προεκλογικά είχε βγάλει φυλλάδια ότι θα κάνει τα γήπεδα του Ολυμπιακού Βόλου και της Νίκης, προδιαγραφών ουέφα . Αυτός είναι. Στην ουσία δεν είπε τίποτα».

Όσον αφορά στα όσα υποστήριξε ο κ. Γαργάλας, ο Δήμαρχος διευκρίνισε ότι δε δίνεται βοήθεια σε κανέναν, ωστόσο τόνισε ότι ο ιστός της πόλης χρήζει άμεσης παρέμβασης για να εξευρεθούν χώροι και να δοθεί ανάσα στο κυκλοφοριακό, ενώ σχετικά με τον σχολιασμό του κ. Γαργάλα για το θέμα της καθαριότητας, ανακοίνωσε ότι θα έρθει σε έκτακτη οικονομική επιτροπή κι έκταση συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, βίντεο για το πως λειτουργεί η Δημοτική Αρχή. « Ενημερωνόμαστε και στην εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος για την καθαριότητα, κάνουμε μια συμφωνία με εταιρεία για ρομποτικά συστήματα για την αποκομιδή σκουπιδιών».

Απαντώντας στον κ. Σκοτινιώτη και στον κ. Παπατόλια για την ελλιπή χρηματοδότηση, ο κ. Μπέος κατήγγειλε ότι ο προσωπικός σύμβουλος του κ. Παπατόλια επί θητείας του ως Νομάρχης στην Αναπτυξιακή λάμβανε 8.500 ευρώ, με τον κ. Παπατόλια να τον χαρακτηρίζει άσχετο κι ότι ψεύδεται και τον κ. Μπέο να συνεχίζει υποστηρίζοντας απευθυνόμενος προς τον κ. Παπατόλια «Εκατομμύρια χρεώσατε την Νομαρχία. Πήρες δάνειο λίγο πριν φύγεις από τη Νομαρχία» και στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο δεσμεύτηκε να φέρει στοιχεία.

Σχετικά με την αναφορά που έγινε για την κυκλοφοριακή μελέτη, ο Δήμαρχος, σημείωσε ότι σε αυτό το μικρό διάστημα που είναι Δήμαρχος, κι ενόψει των εορτών είχε ζητήσει συνεργασία από τις παρατάξεις, ωστόσο μόνο η παράταξη του κ. Πατσιαντά είχε καταθέσει προτάσεις.  Όπως δήλωσε «Το 2016 θα καταθέσουμε πρωτοποριακό πρόγραμμα. Αν θέλετε καταθέστε προτάσεις. Αυτά του κώλου τα εννιάμερα τι είναι. Ο νέος  προϋπολογισμός και προγράμματα δε θα έχουν σχέση με το παρελθόν. Είμαστε ανοιχτοί και σας καλούμε να συνεργαστούμε κι αν τότε δεν συνεργαστούμε, τότε η νέα Δημοτική Αρχή θα είναι εκτεθειμένη. Δεν διεκδικούμε να πάρουμε έπαθλο.  Αλλά εκ του ασφαλούς κριτική δεν περνάει».

 

Sia

Αχ. Μπέος «Το νέο τεχνικό πρόγραμμα κι ο προϋπολογισμός δε θα έχουν καμία σχέση με το παρελθόν»

Μαγνησία, Πρώτο Θέμα |