ΣΤΙΒΟΣ – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΛΕΙΣΤΟΥ Υψηλές επιδόσεις και αρκετές υποσχέσεις

Το σφράγισμα τριών ακόμα εισιτηρίων για συμμετοχή στο προσεχές Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου της Γλασκόβης, από τους Ειρήνη Πόλακ, Μάκη Στεργιούλη και Ειρήνη Βασιλείου, οι αξιόλογες επιδόσεις αλλά και οι αρκετές υποσχέσεις για το μέλλον ήταν τα βασικά στοιχεία του φετινού Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου που έγινε στο ΣΕΦ. Σε ομαδικό επίπεδο ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε πρωταθλητής στους άνδρες με 74,5 βαθμούς, αφήνοντας 2ο τον ΓΣ Τρικάλων (40 β.) και 3ο τον ΓΣ Κηφισιάς (30 β.). Στις γυναίκες την πρωτιά πήρε ο ΓΣ Κηφισιάς (69 β.), 2ος ήταν ο ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος (27 β.) και 3ος ο Πανελλήνιος (25 β.).
Σε ατομικό επίπεδο ξεχώρισαν οι εμφανίσεις του Μίλτου Τεντόγλου στο άλμα εις μήκος και της Τατιάνας Γκούσιν στο άλμα εις ύψος. Ο πρώτος, δυο μέρες μετά τη σπουδαία εμφάνιση στη Μαδρίτη και το διεθνές μίτινγκ κλειστού στίβου της ΙAAF, όπου πρώτευσε με άλμα στα 8,23 μέτρα, ισοφαρίζοντας το πανελλήνιο ρεκόρ του Λούη Τσάτουμα, συνέχισε εξίσου εντυπωσιακά και στο ΣΕΦ. Πήρε την πρωτιά με άλμα στα 8,19, πετυχαίνοντας τη δεύτερη καλύτερη επίδοσή του σε κλειστό στίβο και δείχνοντας ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.
Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε και η Τατιάνα Γκούσιν στο ύψος. Με άλμα στα 1,94 μέτρα ξεπέρασε το ατομικό της ρεκόρ (1,92) και έγινε η 2η καλύτερη όλων των εποχών στο αγώνισμα, πίσω από την κάτοχο του πανελλήνιου ρεκόρ Νίκη Μπακογιάννη (1,96).
Στο άλμα επί κοντώ των γυναικών, η Ειρήνη Πόλακ με άλμα στα 4,50 μέτρα έπιασε το όριο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό της Γλασκόβης, αποτελώντας πλέον την τρίτη ελληνική συμμετοχή στο αγώνισμα μετά από τις Στεφανίδη και Κυριακοπούλου. Το ίδιο κατάφερε και η Ειρήνη Βασιλείου στα 400 μ., όπου πρώτευσε με χρόνο 53.39, μετά το 6.77 που σημείωσε στα 60 μ.
Στα 60 μ. εμπόδια των ανδρών, ο Κώστας Δουβαλίδης βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ που κατέχει ο ίδιος, με χρόνο 7.70. Εκ των υστέρων πάντως δήλωσε ότι περίμενε κάτι ακόμα καλύτερο ενόψει Γλασκόβης.
Στο επί κοντώ ανδρών ο Εμμανουήλ Καραλής έδειξε ότι έχει αφήσει οριστικά πίσω του τον τραυματισμό που τον άφησε εκτός για μεγάλο διάστημα και πρώτευσε με άλμα στα 5,70 μέτρα, ενώ δοκίμασε και να καταρρίψει το πανελλήνιο ρεκόρ (5,86), χωρίς όμως επιτυχία. Εδειξε πάντως να βρίσκεται σε καλή κατάσταση ενόψει Γλασκόβης.
Τις 13 νίκες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα έφτασε ο Δημήτρης Τσιάμης στο άλμα εις τριπλούν, όπου πήρε την πρωτιά με άλμα στα 16,23 μέτρα. Αντίστοιχα, τις 6 νίκες έφτασε ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ στα 5.000 μέτρα, όπου τερμάτισε σε 19.31.02. Στις μεγάλες αποστάσεις των γυναικών, στην 5η νίκη της σε Πανελλήνιο Κλειστού έφτασε η η Πένυ Τσινοπούλου στα 3.000 μέτρα, όπου πρώτευσε με 12.51.57.

ΣΤΙΒΟΣ – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΛΕΙΣΤΟΥ Υψηλές επιδόσεις και αρκετές υποσχέσεις

Αθλητισμός, Άλλα αθλήματα |