Επανεκλογή του Κώστα Αγοραστού στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Επανεκλογή του νυν Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, έφεραν τα αποτελέσματα των εκλογικών τμημάτων, αφού μετά την ενσωμάτωση 1.401 από τα συνολικά 1.625 εκλογικά τμήματα σε επίπεδο τεσσάρων νομών -ποσοστό 86,22% συγκεντρώνει το 55,22% των ψήφων.
Στη Μαγνησία η παράταξη Κ. Αγοραστού «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» σε 306 από τα 350 εκλογικά τμήματα παίρνει 53,17 % με πρώτη σε σταυρούς προτίμησης τη Δωροθέα Κολυνδρίνη
με δεύτερη την παράταξη «Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ» (Β. Τσιλιμίγκας) με 24,19%,
τρίτη η παράταξη «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» (Δημ. Κουρέτας) με 6,83%
τέταρτη η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ» με 6,02%
και πέμπτη η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ» (Μαρ. Μπίλλη) με 3,77%.

Στη Θεσσαλία η παράταξη Κ.Αγοραστού «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» παίρνει 55,22%, με δεύτερη τη παράταξη «Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ» (Β. Τσιλιμίγκας) με 25,16%, τρίτη η παράταξη η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ» με 7,05%, τέταρτη η «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» (Δημ. Κουρέτας) με 5,50%, και πέμπτη η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ» (Μαρ. Μπίλλη) με 2,55%. (λοιπές παρατάξεις 4,22 %)
Δήλωση περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού για το εκλογικό αποτέλεσμα «Ευχαριστώ όλες τις Θεσσαλές και τους Θεσσαλούς μέσα από την καρδιά μου, για τη μεγάλη αγάπη, την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη. Υποκλίνομαι στην εντολή τους. Απέδειξαν ότι η Δημοκρατία της Αυτοδιοίκησης νίκησε. Απέδειξαν ότι όπως λέει και ο Αριστοτέλης πολιτικά ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε θαύματα, να κυριαρχήσουμε και να προοδεύσουμε. Ευχαριστώ όλους τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους, που ήταν η δύναμη και ο πυρήνας της Συμμαχίας υπέρ των Πολιτών. Μια δύναμη που εξαπλώθηκε παντού απ άκρη σε άκρη της Θεσσαλίας. Σήμερα ανανεώνουμε το νήμα της συνέργειας, της συνεργασίας, της αποτελεσματικότητας, της δημιουργίας και της κοινωνικής συνοχής. Ανανεώνουμε το νήμα της Θεσσαλικής ιστορίας που σήμερα ξαναγράφεται δημοκρατικά, ελεύθερα, χωρίς διακρίσεις, χωρίς αποκλεισμούς. Μια διαφορετική Αυτοδιοίκηση όπως την θέλει ο κάθε άνθρωπος. Αυτοί είμαστε. Η ευθύνη μας είναι μεγάλη. Εμείς υποσχόμαστε να ανταποκριθούμε στο ακέραιο και να επιστρέψουμε στο πολλαπλάσιο την αγάπη και την εμπιστοσύνη των Θεσσαλών. Σήμερα νίκησε η Θεσσαλία. Σήμερα οι Θεσσαλοί γράψαμε ιστορία. Θα μας συντροφεύουν πάντα οι μεγάλες αγκαλιές σας, η δύναμη που μας δώσατε σήμερα. Δεν περιγράφεται το συναίσθημα, δεν περιγράφεται αυτή η στιγμή. Ευχαριστώ την οικογένειά μου και όλους τους εθελοντές για τον μεγάλο αγώνα τους. Ευχαριστώ όλους όσοι πήγαν στην κάλπη αλλά και όσους δεν πήγαν. Είμαστε εδώ για όλους. Σήμερα είναι μια μέρα ενότητας. Ανεβάζουμε τη Θεσσαλία πιο ψηλά. Υποκλίνομαι σε όλους σας για την βοήθεια και την αγάπη σας. Είμαστε η παράταξη της δημιουργικής ανατροπής. Και σήμερα ανατρέψαμε το ρητό «ουδείς προφήτης στον τόπο του». Θα είμαστε συνοδοιπόροι σε αυτή την πορεία για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Γιατί στη ζωή μετράνε οι συνοδοιπόροι και όχι οι γκεστ σταρ. Σε αυτό τον αγώνα της ζωής ήμασταν εδώ και θα είμαστε όλοι εδώ…»

Επανεκλογή του Κώστα Αγοραστού στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Μαγνησία, Πρώτο Θέμα |