Με πλέι οφ και πλέι άουτ όλων το νέο πρωτάθλημα της Super League

Με πλέι οφ και πλέι άουτ όλων θα γίνει το νέο πρωτάθλημα της Super League. Ετσι με πλέι οφ θα αναδειχθεί ο Πρωταθλητής της Super League για την αγωνιστική περίοδο 2019-20, όπως αποφάσισε -παρουσία για πρώτη φορά και του ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ-το διοικητικό συμβούλιο του Συνεταιρισμού και τα πλέι οφ επιστρέφουν λοιπόν, στη… ζωή της μεγάλης κατηγορίας έπειτα από δύο αγωνιστικές περιόδους απουσίας ενώ προστίθεται στη διαδικασία για πρώτη φορά από καταβολής της Α’ Εθνικής, η πρώτη ομάδα της κανονικής περιόδου!
Η απόφαση που πάρθηκε (ομόφωνα) είναι να διεξαχθούν πλέι οφ, για τις θέσεις 1-6 και πλέι άουτ για τις θέσεις 7-14. Στα πλέι οφ και πλέι άουτ η βαθμολογία της κανονικής περιόδου να μεταφερθεί αυτούσια.
Να σημειωθεί ότι τη νέα χρονιά η απόφαση είναι να υποβιβαστούν δύο ομάδες ένας απευθείας και ένας μέσω μπαράζ.
Το συγκεκριμένο σενάριο υπερίσχυσε της πρότασης για πλέι οφ για τις θέσεις 1-4, 5-8 και πλέι άουτ για τις θέσεις 9-14. Επίσης, δεν προχώρησε ούτε η πρόταση του προέδρου της Λίγκας για ενδιάμεσο γύρο.
Μετά την απόφαση για πλέι οφ για τις θέσεις 1-6 και πλέι άουτ για τις θέσεις 7-14, οπου οι ομάδες θα μπουν στα μίνι πρωταθλήματα μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου με τους βαθμούς που συγκέντρωσαν σε αυτή, στη συνεδρίαση της διοργανώτριας την Τρίτη (28/5) πάρθηκαν και άλλες σημαντικές αποφάσεις.
Οσον αφορά τον υποβιβασμό η πρόταση προς την ΕΠΟ είναι μία ομάδα να πέφτει απευθείας, ενώ ο προτελευταίος της Σούπερ Λίγκας 1 θα δίνει μπαράζ με τον δεύτερο της δεύτερης κατηγορίας.
Ενώ το νέο πρωτάθλημα θα ξεκινήσει εκτός απρόοπτου στις 24 Αυγούστου, η πρόταση της Σούπερ Λίγκας είναι για μονό τελικό όσον αφορά το Κύπελλο. Αυτό που προτείνει, όμως, επίσης, είναι η έδρα του τελικού να αποφασίζεται ανάλογα με το ποιες δύο ομάδες θα συμμετάσχουν σε αυτόν, ώστε να είναι ουδέτερη.
Αναλυτικά οι αποφάσεις: «Κατά τη συνεδρίαση του το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:
1/ Επικυρώθηκαν ομόφωνα οι βαθμολογίες των Πρωταθλημάτων Υποδομής Κ17 και Κ15 και μερικώς η βαθμολογία του Πρωταθλήματος Κ19 (λόγω εκκρεμούς ένστασης).
2/ Έγινε ομόφωνα η εγγραφή της ΠΑΕ ΒΟΛΟΣ Ν.Π.Σ ως Μέλους του Συνεταιρισμού.
3/ Αποφασίστηκε ομόφωνα το νέο μοντέλο διεξαγωγής του Πρωταθλήματος Super League 2019-20 με τη διεξαγωγή Play Off (θέσεις 1-6) και Play Out (θέσεις 7-14).
4/ Το Πρωτάθλημα της Super League αγωνιστικής περιόδου 2019-20 θα ξεκινήσει στις 24 Αυγούστου 2019.
5/ Αποφασίστηκε ομόφωνα εισήγηση προς την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ αναφορικά με τρόπο διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδας.
6/ Αποφασίστηκε ομόφωνα η δημιουργία διαδραστικού ηλεκτρονικού παιχνιδιού Fantasy League από την έναρξη της σεζόν 2019-20».

Με πλέι οφ και πλέι άουτ όλων το νέο πρωτάθλημα της Super League