Στο 6ο summer camp του Αιολικού Βόλου, θα είναι ο προπονητής Βαγγέλης Ζιάγκος.

Στο 6ο summercamp του Αιολικού Βόλου,την Τετάρτη 10 Ιουλίου και ώρα 19:00μ.μ. στο 3ο Γυμνάσιο Ν.Ιωνίας,θα είναι προσκεκλημένος ο προπονητής κύριος Βαγγέλης Ζιάγκος.
Ένας άνθρωπος ο οποίος έχει προσφέρει πολλά στο Ελληνικό μπάσκετ. Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα ήδη από το 2ο έτος των σπουδών του στο Τ.Ε.Φ.Α.Α Αθηνών το 1995 από τα Τμήματα Υποδομής της Α.Ε.Κ., αρχικά στα προαγωνιστικά τμήματα και στις Ακαδημίες, όπου διετέλεσε για δύο χρόνια Τεχνικός Διευθυντής, και ακολούθως σε εκείνα Παίδων και Εφήβων.Στο τελευταίο ήταν βοηθός του Νίκου Δημητρίου όταν η ομάδα κατέκτησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων το 2003, ενώ αργότερα ανέλαβε το τμήμα ως πρώτος προπονητής.
Την προώθησή του στην ανδρική ομάδα εισηγήθηκε ο έφορος της ομάδας, Ευάγγελος Δερμανούτσος.Εκείπρωτοεργάστηκε τη σεζόν 2009-10 ως συνεργάτης του Κώστα Φλεβαράκη.Συνεργάστηκε συνολικά με τέσσερις προπονητές της Α.Ε.Κ., τον Κώστα Φλεβαράκη, τον Αργύρη Πεδουλάκη, το Μηνά Γκέκο και τον Άγγελο Κορωνιό. Παράλληλα, εργάστηκε για 10 μήνες ως πρώτος προπονητής του Ικάρου Νέας Σμύρνης μέχρι την παραίτησή του το Δεκέμβριο του 2011.Από τη θέση αυτή βοήθησε το σύλλογο να πετύχει άνοδο στην Α’ Κατηγορία Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α.
Ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Α.Ε.Κ. στις 2 Αυγούστου 2012, όταν το διοικητικό δίδυμο Κοτσάτος-Αλεξίου ανακοίνωσε τη συμμετοχή της ομάδας στη Β’ Εθνική προκειμένου να απαλλαχθεί από οικονομικές ωφειλές.Την περίοδο 2012-13 ο σύλλογος τερμάτισε στην 3η θέση του τελικού βαθμολογικού πίνακα κερδίζοντας την άνοδο στην Α2 Κατηγορία,ενώ την ίδια χρονιά ως προπονητής στην Ένωση Ν.Περάμου κατέκτησε και το Πρωτάθλημα Β’ ΕΣΚΑΝΑ. Την επόμενη χρονιά, αναδείχθηκε με την Α.Ε.Κ Πρωταθλητής της Α2 Κατηγορίας, επιστρέφοντας στην Α1 Εθνική (BasketLeague) μετά από απουσία τριών ετών. Σε ψηφοφορία που διεξήχθη ανάμεσα στους προπονητές της κατηγορίας για λογαριασμό του Infobasket.gr, ο Ζιάγκος αναδείχθηκε «Προπονητής της Χρονιάς».Στις αρχές του καλοκαιριού του 2014 ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον αθηναϊκό σύλλογο,ωστόσο τον Αύγουστο δημοσιοποίησε την απόφασή του να αποχωρήσει από την Α.Ε.Κ. . Εν τέλει οι δύο πλευρές βρήκαν σημείο προσέγγισης και ο προπονητής συνέχισε στον πάγκο της Α.Ε.Κ. και το φθινόπωρο του 2014 στα πλαίσια της Α1 Εθνικής. Στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου αποφασίστηκε η οριστική διακοπή του συμβολαίου τους, έπειτα από 19 χρόνια, με την επίσημη ανακοίνωση της Κ.Α.Ε. να αφήνει παράθυρο για μελλοντική συνεργασία. Τη σεζόν 2015-16 αναλαμβάνει χρέη πρώτου προπονητή στον Πανιώνιο ΓΣΣ με τον οποίο κατακτά το Πρωτάθλημα της ΄Β Εθνικής Κατηγορίας. Κατά τη διάρκεια του ίδιου έτους, στη συνεργασία του με το ACS Athens, κατακτά το Ευρωπαϊκό Σχολικό Πρωτάθλημα (ISST) με την ομάδα του λυκείου τους (2016). Την επόμενη χρονιά αποφασίζει να μετακομίσει στο εξωτερικό και στη λιβανέζικη πρωταθλήτρια Αλ Ριάντι, με την οποία ως βοηθός κατέκτησε Πρωτάθλημα Λιβάνου αλλά και το FIBA Asia ChampionsCup 2017.
Tη σεζόν 2017-18 ανέλαβε ξανά τον Πανιώνιο στην Α1, όπου από τη θέση του πρώτου προπονητή βοήθησε την ομάδα να πετύχει τον στόχο της παραμονής στην Α1.
Σήμερα εργάζεται στο Ρέθυμνο CretanKings στο Πρωτάθλημα της BasketLeague. Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για τον σύλλογο μας, ένας τέτοιος μεγάλος προνητής της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Μπάσκετ να βρίσκεται κοντά μας.
Μεγάλη ευκαιρία για τους αθλητές του Αιολικού να παρακολουθήσουν τις δυο διδακτικές ώρες που θα διδάξει ο coach κύριος Βαγγέλης Ζιάγκος.
Η πρόσκληση είναι ανοιχτή για όλους τους αθλητές του Αιολικού.
Με εκτίμηση το Δ.Σ. του Αιολικού Βόλου.

Στο 6ο summer camp του Αιολικού Βόλου, θα είναι ο προπονητής Βαγγέλης Ζιάγκος.

Αθλητισμός, Μπάσκετ |