ΕΣΑΚΕ: Στην Α2 ο Ολυμπιακός, παραμένει στα «σαλόνια» το Λαύριο

Οριστικά στην Α2 θα αγωνίζεται από τη νέα σεζόν ο Ολυμπιακός, μετά τη σημερινή (9/07) συνεδρίαση του δ.σ. του ΕΣΑΚΕ.
Στη σχετική ψηφοφορία που έγινε αποφασίστηκε να παραμείνει στην Α1 επαγγελματική κατηγορία το Λαύριο, αντίθετα στην αμέσως μικρότερη υποβιβάζονται ο Ολυμπιακός και ο Κολοσσός Ρόδου!
Να σημειωθεί ότι η ομάδα του Χρήστου Σερέλη θα ακολουθούσε υπό κανονικές συνθήκες το δρόμο προς την Α1, μετά το «διπλό» της Κύμης επί του Παναθηναϊκού (σ.σ. στα χαρτιά), σε αγώνα που οι «πράσινοι» δεν κατέβηκαν να παίξουν.
Επίσης, η ομάδα της Ρόδου έχει συμφωνήσει με τον Χολαργό, που δήλωσε αδυναμία να κατέβει στο νέο πρωτάθλημα, και με διαφορετικό ΑΦΜ θα συνεχίσει και τη νέα σεζόν στην κορυφαία επαγγελματική κατηγορία.
Επί της ουσίας, δηλαδή, το Λαύριο θα είναι η ομάδα που θα πάρει την θέση των «ερυθρόλευκων» στην Basket League της περιόδου 2019/2020.
Αξίζει να επισημανθεί, ότι στη διαδικασία που έγινε στα γραφεία της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, δεν συμμετείχε εκπρόσωπος της ΚΑΕ Ολυμπιακός.
Καυστικά σχολίασε η ΚΑΕ Ολυμπιακός τις αποφάσεις που πάρθηκαν στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, που έγινε την Τρίτη (9/7) και μεταξύ άλλων ψηφίστηκε η παραμονή του Λαυρίου και ο υποβιβασμός των Πειραιωτών μαζί με τον Κολοσσό Ρόδου.
Το «ερυθρόλευκο» περιβάλλον έκανε λόγο για «παράνομη απόφαση», η οποία δείχνει το τέλμα που έχει περιέλθει το ελληνικό μπάσκετ, ενώ χαρακτηρίζει «αστείες» τις συγκεκριμένες συνεδριάσεις του Συνδέσμου.
«Άλλη μία παράνομη απόφαση του ΕΣΑΚΕ, η οποία καταδεικνύει το τέλμα, στο οποίο έχει περιέλθει το ελληνικό μπάσκετ και εξηγεί, γιατί ο Ολυμπιακός δεν συμμετέχει πλέον σε αυτές τις αστείες συνεδριάσεις», ήταν το σχετικό σχόλιο της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ.

ΕΣΑΚΕ: Στην Α2 ο Ολυμπιακός, παραμένει στα «σαλόνια» το Λαύριο

Αθλητισμός, Μπάσκετ |