Ανακοίνωση των ενδιαφερόμενων για την ποδοσφαιρική Νίκη

Ανακοίνωση των ενδιαφερόμενων για την ποδοσφαιρική Νίκη
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΒΟΛΟΥ
Eκ μέρους της εταιρίας NewEnglandProSoccer, o Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος αυτής, Παύλος Αθανασιάδης και Δημήτριος Αντωνάκας, προχωρούν στην ακόλουθη δήλωση:
”Θα θέλαμε να γνωστοποιήσουμε στους φιλάθλους της Νίκης το δεδομένο ενδιαφέρον μας για να αναλάβουμε το ποδοσφαιρικό τμήμα της ομάδας. Παρόλα αυτά, η χθεσινή απόφαση της ΔΣ του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» μπορεί να αποδειχτεί καταστροφική για την φετινή σεζόν της ομάδας, σε όποια κατηγορία και αν αγωνιστεί.
Όποιο από τα δύο σχήματα και αν υπερψηφιστεί από τη Γενική Συνέλευση, θα έχει να υπερπηδήσει δυσεπίλυτα προβλήματα για το ποδοσφαιρικό τμήμα.
Κυκλοφορούν δημοσιεύματα που αναφέρονται στον σχεδιασμό της ομάδας, ενώ ταυτόχρονα αποχωρούν βασικοί παίχτες από το περσινό ρόστερ της ομάδας (πχ Κέρι). Δεν είναι εικόνα σχεδιασμού ομάδας αυτή, μάλλον σε εικόνα διάλυσης παραπέμπει.
Επίσης, οι ποδοσφαιριστές με τους οποίους έχουμε έρθει σε προφορική συμφωνία δεν είναι εφικτό να μας περιμένουν για πάντα.
Εμείς θέλουμε τη Νίκη Βόλου ανταγωνιστική, με ουσιαστικές και σύγχρονες υποδομές, με τους φιλάθλους της ενωμένους και με μια ομάδα που θα μάχεται και θα προσφέρει ελκυστικό ποδόσφαιρο όπου και αν αγωνίζεται.
Ζητάμε από το ΔΣ να επαναξιολογήσει την χθεσινή του απόφαση, και να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να πάμε το συντομότερο δυνατό σε Γενική Συνέλευση και να αποφασίσει ο κόσμος της ομάδας για το μέλλον της.
Από την πλευρά μας, με την ακόλουθη χρονική καταγραφή όλων των ενεργειών μας αποδείξαμε τον επαγγελματισμό της προσέγγισης μας, τη σοβαρότητα της πρότασης μας αλλά και τον τεράστιο σεβασμό που τρέφουμε για την ιστορία και τον κόσμο της Νίκης Βόλου.
Τέλος, δηλώνουμε ότι σε περίπτωση που παρέλθει η 29η Ιουλίου 2019, που αποτελούσε και καταληκτική ημερομηνία για τη διενέργεια Γενικής Συνέλευσης στη συμφωνία μας με τον Πρόεδρο του ερασιτέχνη, χωρίς να ανακοινωθεί η η συντομότερη δυνατή ημερομηνία για τη πραγμάτωση της Γενικής Συνέλευσης, θα επανεξετάσουμε όλες τις επιλογές μας για το καλό τόσο της Νίκης Βόλου όσο και της εταιρείας μας.”
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ
Μετά την από 24/7/2019 συνεδρίαση του ΔΣ του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» και τη σχετική απόφαση της να μην συγκληθεί άμεσα Γενική Συνέλευση, θεωρούμε καθήκον μας προς το φίλαθλο κόσμο της Νίκης Βόλου να του γνωστοποιήσουμε το ακριβές χρονοδιάγραμμα του συνόλου των ενεργειών μας με στόχο την ανάληψη της διοίκησης (management) του ποδοσφαιρικού τμήματος της ομάδας. Με αυτό το τρόπο, ο κάθε φίλαθλος της ομάδας θα είναι σε θέση να έχει ολοκληρωμένη άποψη για τα τεκταινόμενα στην ομάδα του. Σημειωτέον, ότι όλα τα κατωτέρω αποδεικνύονται και εγγράφως, προς αποφυγή στρεβλώσεων ή οποιασδήποτε μορφής διάψευσης.
– 2 Ιανουαρίου 2019: Πήραμε από κοινού απόφαση για αναζήτηση και αγορά ποδοσφαιρικού κλαμπ στην Ευρώπη
– 1 Ιουνίου 2019: Ξεκινήσαμε να την στελέχωση και την οργάνωση του διοικητικού και του τεχνικού επιτελείου για το πρόγραμμα «EuropeanProSoccerClub Project»
– 14 Ιουνίου 2019: Πληροφορηθήκαμε ότι διατίθεται προς πώληση το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Νίκης Βόλου εφόσον συσταθεί σε ΠΑΕ
– 14 Ιουνίου έως 25 Ιουνίου 2019: Πραγματοποιήσαμε με το επιτελείο μας εκτενείς μελέτες, συζητήσεις και συναντήσεις για τη περίπτωση υλοποίησης του προγράμματος «EuropeanProSoccerClub Project» στην ομάδα της Νίκης Βόλου
– 25 Ιουνίου 2019, Πρώτη άφιξη στην Ελλάδα: Μεταβήκαμε στο Βόλο με όλο το επιτελείο του «EuropeanProSoccerClub Project», επισκεφτήκαμε όλες τις εγκαταστάσεις της Νίκης Βόλου και το σύνολο των γηπεδικών εγκαταστάσεων του Βόλου, όπως επίσης και τοπικές επιχειρήσεις με αναπτυξιακές προοπτικές στο Βόλο.
– 27 Ιουνίου 2019: Αξιολογήσαμε θετικά την περίπτωση εφαρμογής του προγράμματος μας στη Νίκη Βόλου, αποφασίσαμε το συντονισμό και την επίσπευση των ενεργειών μας για υλοποίηση του ως άνω προγράμματος.
– 11 Ιουλίου 2019: Δεχθήκαμε πρόταση από τον Πρόεδρο του Ερασιτέχνη, για συνάντηση και περαιτέρω συζήτηση του εγχειρήματος μας.
– 15 Ιουλίου 2019, Δεύτερη άφιξη στην Ελλάδα: συναντηθήκαμε με τον Πρόεδρο κ. Φάτση στη Λαμία με στόχο να ακούσουμε τις προτάσεις του, να συζητήσουμε την προοπτική του προγράμματος μας στην Νίκη Βόλου αλλά και να φθάσουμε σε μια οριστική συμφωνία για να ξεκινήσουμε την υλοποίηση του «businessplan» του επιτελείου μας στη Νίκη Βόλου.
Η συμφωνία επετεύχθη, δώσαμε τις απαραίτητες εγγυήσεις για τον Ερασιτέχνη, και καταλήξαμε ότι την επομένη ημέρα της Γενική Συνέλευσης θα υπογράφαμε και τα σχετικά συμφωνητικά που θα συντάσσονταν από τους δικηγόρους μας.
Επίσης, μας ζητήθηκε να αποσταλεί e-mail στην επίσημη διεύθυνση ηλεκρ. ταχυδρομείου της ομάδας με το οποίο θα εκφράζουμε το επίσημο ενδιαφέρον μας για την ομάδα.
Ο κ. Φάτσης μας διαβεβαίωσε ότι θα επισπεύσει τις διαδικασίες για τη διενέργεια Γενικής Συνέλευσης και ότι θα εισηγηθεί την αποδοχή της πρότασης μας που τον κάλυπτε απολύτως με βάση το περιεχόμενο της συζητήσεως μας αλλά και την αποδεδειγμένη εμπειρία μας στον χώρο του ποδοσφαίρου.
Ακολούθως, μας ζητήθηκε και βγάλαμε φωτογραφίες καθώς θεωρήθηκε ότι η συγκεκριμένη μέρα θα αποτελεί ορόσημο στην ιστορία της Νίκης Βόλου.
Λίγο πριν αποχωρήσουμε, η πλευρά του κ. Φάτση μας διαβεβαίωσε ότι εντός ολίγων ημερών, εάν καταστεί δυνατόν και την 24η Ιουλίου 2019, θα λάβει χώρα η Γενική Συνέλευση, ώστε να πάρει την απόφαση το ίδιο το σώμα των φιλάθλων της ομάδας. Θεωρήθηκε, από όλα τα μέρη, ότι ήταν μείζονος σημασίας να κερδηθεί χρόνος και να ξεκινήσει ο προγραμματισμός του τεχνικού επιτελείου της ομάδας το συντομότερο δυνατόν.
– 16 Ιουλίου 2019: Αποστείλαμε e-mail στο ΔΣ του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» με το οποίο επισημοποιήσαμε το ενδιαφέρον μας για τη Νίκη Βόλου. Μάλιστα, δηλώσαμε ρητά το ενδιαφέρον μας
Α) για την περίπτωση παραμονής της ομάδας στην ερασιτεχνική κατηγορία, και την ανάληψη του μανατζμεντ του ποδοσφαιρικού τμήματος της Νίκη βόλου,
και
Β) για την περίπτωση προβιβασμού της ομάδας σε επαγγελματική κατηγορία, για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της υπό ίδρυση ΠΑΕ.
– 17 Ιουλίου 2019: Ο κ. Φάτσης μας ειδοποίησε για την καθυστέρηση στη διενέργεια Γενικής Συνέλευσης, λόγω αδυναμίας ανεύρεσης κατάλληλης αίθουσας γι’ αυτόν τον σκοπό. Νέα ημερομηνία θα ορίζονταν η 29η Ιουλίου 2019.
– 18 Ιουλίου 2019: Παρόλο του ότι το «businessplan» μας ζητήθηκε την 17η/7/2019 για την 19η/7/2019, εμείς προχωρήσαμε στην αποστολή του ήδη από την Πέμπτη ώστε να μη χαθεί ούτε μέρα στον προγραμματισμό του τεχνικού επιτελείου μας.
– 19 Ιουλίου 2019: Δημοσιοποιήθηκε στα τοπικά ΜΜΕ η πρόθεση μας να αναλάβουμε τη Νίκη Βόλου μετά από σχετική δήλωση του κ. Φάτση.
– 19 έως 23 Ιουλίου 2019: Πληροφορηθήκαμε για πληθώρα δημοσιευμάτων που έκαναν λόγω για περαιτέρω καθυστέρηση της πραγματοποίησης της Γενικής Συνέλευσης και για τη πιθανότητα ύπαρξης τρίτης πρότασης για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ομάδας. Μάλιστα θα ενημερώνονταν σχετικά το ΔΣ στην συνεδρίαση που θα λάμβανε χώρα την 24η Ιουλίου 2019.
– 23 Ιουλίου 2019: Στείλαμε e-mail στο ΔΣ του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» και κοινοποιήσαμε ότι δεν επιθυμούμε καμία περαιτέρω καθυστέρηση στον προγραμματισμό της διενέργειας της Γενικής Συνέλευσης. Χαρακτηριστικά καταστήσαμε σαφές ότι οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση θα έχει ιδιαίτερα δυσμενείς συνέπειες για το ποδοσφαιρικό κομμάτι της ομάδας αλλά και γενικότερα για την ομάδα της Νίκης Βόλου.
– 24 Ιουλίου 2019: Ανακοινώθηκε η απόφαση της συνεδρίασης του ΔΣ του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» να μην συγκαλέσει άμεσα Γενική Συνέλευση, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για το που θα αγωνιστεί η ομάδα ποδοσφαίρου.

Ανακοίνωση των ενδιαφερόμενων για την ποδοσφαιρική Νίκη

Αθλητισμός, Ποδόσφαιρο |