Ζέστη και υψηλές θερμοκρασίες έως το τέλος του Ιουλίου

Την ανηφόρα θα τραβήξει ο υδράργυρος και τις επόμενες ημέρες, καθώς αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές της χώρας.
Σύμφωνα με το «meteo» του Αστεροσκοπείου Αθηνών, θερμές αέριες μάζες θα επηρεάσουν την Ελλάδα τουλάχιστον έως το τέλος του Ιουλίου, ανεβάζοντας το θερμόμετρο στους 40 βαθμούς Κελσίου.
Η θερμότερη ημέρα αναμένεται να είναι η Κυριακή, κατά τη διάρκεια της οποίας ο υδράργυρος θα χτυπήσει κόκκινο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στην κεντρική Ελλάδα και τη Θεσσαλία, η θερμοκρασία θα φθάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ έως τους 37 βαθμούς Κελσίου θα κυμανθεί ο υδράργυρος στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.
Για το Βόλο 28/7 η θερμοκρασία θα φθάσει τους 31 βαθμούς Κελσίου αλλα τις άλλες μέρες θα είναι υψηλότερη. (29/7 το μεσημέρι 36 βαθμούς Κελσίου, 30 και 31 /7 στους 34 βαθμούς και 1 Αυγούστου το μεσημέρι 37 βαθμούς Κελσίου)
Καλύτερη θα είναι η κατάσταση στις νησιωτικές περιοχές, καθώς οι βόρειοι άνεμοι, εντάσεως έως 5 μποφόρ, θα ρίξουν τη θερμοκρασία στους 31 (Ιόνιο) και στους 34 βαθμούς Κελσίου (Αιγαίο).
Στην Αθήνα, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και ζέστη, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει αυξημένη αίσθηση δυσφορίας, λόγω των ασθενών ανέμων και των υψηλών θερμοκρασιών, οι οποίες θα φθάσουν τους 37 βαθμούς Κελσίου.
Οι μετεωρολόγοι μάλιστα, αναμένουν και νέα άνοδο του υδράργυρου από την Τετάρτη, 31 Ιουλίου.

Ζέστη και υψηλές θερμοκρασίες έως το τέλος του Ιουλίου

Θεσσαλία, Μαγνησία, Πρώτο Θέμα |