Πέθανε ο Νίκος Δεμίρης

Ο βολιώτης επιχειρηματίας-μουσικός Νίκος Δεμίρης, ο οποίος στο παρελθόν είχε ασχοληθεί με το λαϊκό τραγούδι, πέθανε έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο, σε ηλικία 74 ετών.
Ο εκλιπών νοσηλευόταν μετά από εγκεφαλικό και η είδηση του θανάτου του βύθισε στη θλίψη την οικογένειά του και όσους τον γνώριζαν στο Βολο και τη Νεα Ιωνία
Ο Νίκος Δεμίρης γεννήθηκε το 1945 στη Νέα Ιωνία και διατήρησε το ομώνυμο τσιπουράδικό του στη Νέα Ιωνία από το 1997 όταν και αποφάσισε να αφήσει πίσω του την μεγάλη του αγάπη, το τραγούδι, και να ασχοληθεί με τον δεύτερο έρωτά του, όπως έλεγε, τα θαλασσινά, το τσίπουρο και τον κόσμο…
Στο μαγαζί του είχε φωτογραφίες από την καριέρα του στο τραγούδι, στο πλευρό λαϊκών τραγουδιστών όπως ο Στέλιος Καζαντζίδης, η Πόλυ Πάνου, ο Μανώλης Αγγελόπουλος και ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης.
Το τσιπουράδικο το άνοιξε το 1997 όταν είχε αποσυρθεί από το τραγούδι. Επί μία δεκαετία 1988-1998 ασχολήθηκε με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Εγγλεζονήσι».
Σε παλιότερες συνεντεύξεις του, είχε πει, «τραγουδούσα 30 χρόνια περίπου με τους Καζαντζίδη, Μπιθικώτση, Πόλυ Πάνου… όλα αυτά τα ”ιερά τέρατα”. Όμως τις αλλαγές που γινόντουσαν με την πάροδο του χρόνου δεν μπορούσα να τις ακολουθήσω και αποσύρθηκα. Τότε οι φίλοι μου, πρότειναν να ανοίξω ένα τσιπουράδικο».

Πέθανε ο Νίκος Δεμίρης

Πολιτισμός |