Ο Βόλος υποδέχεται το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο Νεανίδων

Η επίσημη παρουσίαση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Νεανίδων (Κ 17), που φιλοξενείται στην πόλη από 1 – 8 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή 16 Εθνικών ομάδων, έγινε στο Βόλο, στη Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του.
Παρόντες, ο οικοδεσπότης Αχιλλέας Μπέος, Δήμαρχος Βόλου, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ο Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Υδατοσφαίρισης της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (Len) Τζιάνι Λότζι και η έφορος της Εθνικής μας ομάδας και μέλος του Δ.Σ της ΚΟΕ, Βασιλική Αρβανιτοπούλου.
Αχιλλέας Μπέος: “Εγγύηση ο Βόλος”
Ο Δήμαρχος Βόλου, στην τοποθέτηση του, υπογράμμισε: “Είμαστε ευτυχείς που έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη της ΚΟΕ για την διοργάνωση τέτοιων μεγάλων διοργανώσεων στην πόλη μας, με βάση φυσικά και όσες προηγήθηκαν και σημείωσαν επιτυχία.
Ο Βόλος, αποτελεί εγγύηση ότι και φέτος θα τα καταφέρει να πετύχει. Έχουμε μεγάλο δίκτυο εθελοντών τους οποίους και ευχαριστώ, αλλά και την τεχνογνωσία να πετύχουμε σε μια τέτοια διοργάνωση.
Ο Δήμος μας, θα συνεχίσει να επενδύει στον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό.
Καλή επιτυχία σε όλους και προ πάντων στην Εθνική μας ομάδα φυσικά”
Δημήτρης Διαθεσόπουλος: “Παγκόσμιο το ρεκόρ του Βόλου”
Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος τόνισε: “Άλλη μια φορά ο Βόλος πρωταγωνιστεί με μια μεγάλη διοργάνωση. Αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ αυτό που έχει πετύχει. Δεν υπάρχει άλλη πόλη στον κόσμο που να έχει διοργανώσει 7 συνεχόμενες χρονιές, Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα των αθλημάτων μας.
Η επιλογή του Βόλου, για άλλη μια διοργάνωση μας, οφείλεται σε 5 λόγους. Είναι μια πανέμορφη πόλη που πρόσφατα μάλιστα αναδείχθηκε στις 6 καλύτερες της Ευρώπης.
Έχει πολύ καλή ξενοδοχειακή υποδομή και τρία κολυμβητήρια, γεγονός μοναδικό για πόλη της περιφέρειας.
Έχει θεσμούς και πρόσωπα που βοηθούν σε βαθμό που δεν φαντάζεστε, με πρώτους τον Δήμο, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους ανθρώπους του χώρου μας. Είναι η μόνη πόλη στην Ελλάδα με τέτοιο αριθμό εθελοντών. Στη φετινή, υπολογίζεται ότι θα ασχοληθούν περί τους 120.
Έχει ιστορία αυτή η πόλη στα αθλήματα μας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νεανίδων της Καλλιτεχνικής κολύμβησης που βρίσκεται σε εξέλιξη, μετέχουν 4 αθλήτριες από το Βόλο.
Είμαι βέβαιος ότι και αυτή η διοργάνωση θα στεφθεί με επιτυχία, όπως άλλωστε έχει βεβαιωθεί στο παρελθόν τόσο από την Fina όσο και τη Len”.
Βασιλική Αρβανιτοπούλου: “Έχουμε δυνατότητες”
Η έφορος της Εθνικής μας ομάδας Βασιλική Αρβανιτοπούλου, επεσήμανε τις δυνατότητες της: “Η Εθνική μας ομάδα, που έρχεται σήμερα (30/8) στο Βόλο, θα αγωνιστεί στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, με 15 πολίστριες.
Δεν αντιμετωπίζουμε θέματα τραυματισμών, έχουμε καλή ομάδα και θεωρητικά θα είμαστε 1οι στον Όμιλο μας.
Αυτή η ομάδα έχει δείξει ότι έχει δυνατότητες και μπορεί. Με τη βοήθεια και του κόσμου που εδώ στο Βόλο είναι απίστευτος, νομίζω θα τα καταφέρουμε”.
Ο Δήμαρχος Βόλου, πάνω στο τελευταίο, σημείωσε “πάμε να πάρουμε μετάλλιο” και ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, πως “Στον Όμιλο θα είμαστε 1οι, όπως φαίνεται και απο εκεί και πέρα βλέπουμε”.
Η Τελετή έναρξης των αγώνων θα πραγματοποιηθεί σήμερα (31/8) το βράδυ (20.00) στην παραλία της πόλης, με την εκδήλωση να είναι προσφορά του Δήμου Βόλου, ενώ (31/8, 17.30) θα γίνει και η Τεχνική σύσκεψη των αγώνων, στο ξενοδοχείο VOLOS PALACE.
Με 15 η Εθνική στο Βόλο
Ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός Κώστας Δήμου, με τη συνεργάτιδα του Φιλιώ Μανωλιουδάκη, έχουν στην διάθεση τους, 15 πολίστριες, με την αποστολή να έρχεται σήμερα (30/8) στο Βόλο.
Είναι οι: Ελένη Μπόβαλη, Φωτεινή Τριχά, Σοφία Τορνάρου, Μαρία Λάζαρη, Κωνσταντίνα Ξανθοπούλου (Νηρέας Χαλανδρίου), Θωμαϊς Μουστακαρία, Τίνα Καϊάφα, Ειρήνη Νίνου, Λυδία Μαυρωτά, (ΝΟ Βουλιαγμένης), Χριστίνα Σιούτη, Ελευθερία Φουντωτού (Ολυμπιακός), Εύα Καρίτσα (ΑΝΟ Γλυφάδας), Ευδοκία Τσιμάρα, Μαργαρίτα Μπιτσάκου (ΝΕ Πατρών), Ιωάννα Χέλμη (Πανιώνιος).
Η Εθνική μας ομάδα μετέχει στον Α΄Όμιλο με αντιπάλους τη Γαλλία (Κυριακή 1/9, 20.00), τη Σερβία (Δευτέρα 2/9, 20.00) και τη Ρουμανία (Τρίτη 3/9, 20.00).
Οι αγώνες του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος θα διεξαχθούν στο Εθνικό Κολυμβητήριο Βόλου (Ανοιχτό).
Ο Βόλος, σημείο αναφοράς της Υδατοσφαίρισης και του Αθλητισμού
Ο Βόλος φιλοξενεί και φέτος άλλη μια κορυφαία διοργάνωση της υδατοσφαίρισης, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νεανίδων, με τη συμμετοχή συνολικά 16 Εθνικών ομάδων που θα δώσουν το αγωνιστικό τους παρών από την 1η έως και τις 8 Σεπτεμβρίου.
Η πόλη της Θεσσαλίας, από το 2010 και μετά, αποτέλεσε ένα από τα σπουδαιότερα κέντρα διεξαγωγής μεγάλων διοργανώσεων των αθλημάτων της ΚΟΕ συνολικά, δικαιώνοντας κάθε χρόνο την επιλογή και τις προσδοκίες.
Σ’ ότι αφορά την Υδατοσφαίριση, ο Βόλος, έχει φιλοξενήσει άλλες επτά (7) διοργανώσεις, με απόλυτη επιτυχία:
*2010 Προκριματικά Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ανδρών
*2011 Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων ανδρών
*2012 Προκριματικά World League Γυναικών
*2013 Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων γυναικών
*2015 Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων γυναικών
*2017 Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων γυναικών
*2018 Προκριματικά Europa Cup Γυναικών
Επί πλέον και τις εξής διοργανώσεις, στα άλλα αθλήματα της ΚΟΕ:
*2012 Παγκόσμιο πρωτάθλημα Συγχρονισμένης κολύμβησης Νεανίδων
*2016 Παγκόσμιο πρωτάθλημα Τεχνικής κολύμβησης Ανδρών – Γυναικών
Αξίζει δε να σημειωθεί ότι, το 2020, προβλέπεται η διεξαγωγή στο Βόλο αλλά και τη Λάρισα, του 1ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Παίδων – Κορασίδων, όπως αποφάσισε πρόσφατα στην Γκουανκζού η Fina.
Όλα αυτά συντελούν στην διαπίστωση ότι ο Βόλος δίκαια, αποτελεί τόπο προορισμού και σημείο αναφοράς τόσων σπουδαίων και κορυφαίων διοργανώσεων του υγρού στίβου συνολικά.
Η διοργάνωση και φέτος, έχει τη συμπαράσταση και αρωγή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Βόλου, μέσω του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου.
Πηγή: ΚΟΕ

Ο Βόλος υποδέχεται το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο Νεανίδων