Έρχεται το Μουντιάλ Συλλόγων

Τέλος το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων από το 2021, αφού θα αντικατασταθεί από το Μουντιάλ Συλλόγων, που θα ξεκινήσει την «περιοδεία» του από την Κίνα.
Οι φίλοι του παγκόσμιου ποδοσφαίρου θα πρέπει να ξεχάσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και να συνηθίσουν στην ιδέα του Μουντιάλ Συλλόγων από το καλοκαίρι του 2021 στν Κίνα. Σύμφωνα με το «Associated Press» η ανακοίνωση θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη από τον πρόεδρο, Τζιάνι Ινφαντίνο, στη συνεδρίαση της FIFA.
Το φορμάτ με τη συμμετοχή επτά ομάδων από έξι διαφορετικές συνομοσπονδίες θα υπάρξει μόνο πλέον τον Δεκέμβριο του 2019 και τον Δεκέμβριο του 2020 στο Κατάρ.
Στη νέα διοργάνωση θα συμμετάσχουν 24 ομάδες που θα δώσουν 31 συνολικά παιχνίδια μέχρι να αναδειχτεί η νέα πρωταθλήτρια κόσμου, ενώ η δεύτερη διοργάνωση θα διεξαχθεί το 2025 σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό.
Όσον αφορά στις ηπείρους, η Ευρώπη θα έχει οκτώ ομάδες, ήτοι τους νικητές των τεσσάρων τελευταίων Τσάμπιονς Λιγκ και των κατόχων των ισάριθμων τελευταίων Europa League.
Το πιθανότερο σενάριο φέρνει τη Νότια Αμερική να έχει έξι εκπροσώπους και τις Ασία και Αφρική από τρεις, ενώ οι 24 ομάδες θα χωριστούν σε οκτώ γκρουπ των τριών, με τους νικητές αυτών να παίρνουν την πρόκριση για τα προημιτελικά.

Έρχεται το Μουντιάλ Συλλόγων

Αθλητισμός, Ποδόσφαιρο |