Ζωντανό πρόβατο ανάμεσα σε 12 νεκρά κόστισε 30.000 ευρώ σε παραβάτη

Πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ επιβλήθηκε σε οδηγό φορτηγού από τη Λάρισα καθώς βρέθηκε να μεταφέρει ζωντανό πρόβατο μεταξύ άλλων προβάτων και βοοειδών που ήταν νεκρά λόγω καταρροϊκού πυρετού.

Ο 43χρονος είχε παραλάβει από κτηνοτροφική μονάδα στο Δαμάσι, νεκρά από καταρροϊκό πυρετό αιγοπρόβατα και βοοειδή με σκοπό να τα οδηγήσει σε αποτεφρωτήρα στο Μεσοχώρι Ελασσόνας.

Μετά από αναφορά πολιτών ωστόσο, έγινε έλεγχος της ΕΛ.ΑΣ. στο σταθμευμένο φορτηγό, όπου βρέθηκε και ένα ασθενές από καταρροϊκό πυρετό, αλλά ζωντανό πρόβατο με αποτέλεσμα να του επιβληθεί το «τσουχτερό» διοικητικό πρόστιμο όπως προβλέπεται από τον νόμο 4039/12 («για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό»).

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο λαρισαίος οδηγός εργάζεται σε εταιρία που ασχολείται με τη μεταφορά επικίνδυνων εμπορευμάτων και ζωικών υποπροϊόντων. Έτσι βρέθηκε σε κτηνοτροφική μονάδα στο Δαμάσι Τυρνάβου όπου, έχοντας τη σχετική άδεια, παρέλαβε 12 αιγοπρόβατα και βοοειδή, νεκρά από καταρροϊκό πυρετό μεταξύ των οποίων και ένα επίσης άρρωστο από καταρροϊκό πυρετό που, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, φορτώθηκε ζωντανό.

πηγή : econews.gr

Ζωντανό πρόβατο ανάμεσα σε 12 νεκρά κόστισε 30.000 ευρώ σε παραβάτη

Magazine, Για φιλόζωους |