Πολύ άσχημα ξεκίνησε η μέρα στην Αλβανία

Πολύ άσχημα ξεκίνησε η μέρα στην Αλβανία. Τα ξημερώματα της Τρίτης (26/11) σημειώθηκε ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, η οποία έγινε αισθητή και σε πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.
Ο σεισμός είχε επίκεντρο 7 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από το Δυρράχιο, η οποία βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα δυτικά από τα Τίρανα και στις 04:54, με εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα.
Κτίρια κατέρρευσαν, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για τουλάχιστον πέντε νεκρούς και φόβοι για περισσότερους.
Ένας άνδρας επιβεβαιωμένα έχασε τη ζωή του όταν πήδηξε από το μπαλκόνι του σπιτιού του για να σωθεί στο Κουρμπίν, 50 χλμ. βόρεια των Τιράνων, ενώ ένας ακόμη άνθρωπος σκοτώθηκε από την κατάρρευση κτιρίου στο Δυρράχιο.
Τουλάχιστον 150 άτομα έχουν τραυματιστεί, αλλά εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός θα αυξηθεί, αφού φέρονται να υπάρχουν εγκλωβισμένοι.
Μία ώρα πριν τον κύριο σεισμό, στις 3.47, σημειώθηκε μία πρώτη ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, η οποία αναστάτωσε τους κατοίκους, ενώ μετά τα 6,4 Ρίχτερ ακολούθησαν μετασεισμοί, οι οποίοι είχαν μέγεθος 5,1 και 5,3 Ρίχτερ οι μεγαλύτεροι, ενώ έχουν καταγραφεί μετασεισμοί άνω των 4 Ρίχτερ.

Πολύ άσχημα ξεκίνησε η μέρα στην Αλβανία

Ελλάδα |