Καταγγελία της ΠΑΕ Ολυμπιακός στην Ε.Ε.Α. για τη «σχέση» ΠΑΟΚ και Ξάνθης

Σε επίσημη καταγγελία προς την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού προχώρησε η ΠΑΕ Ολυμπιακός, ζητώντας να διερευνηθούν οι σχέσεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με την ΠΑΕ Ξάνθη.
Μια εξέλιξη που ήρθε ως αποτέλεσμα του χθεσινού ρεπορτάζ από τον τηλεοπτικό σταθμό One, βάσει του οποίου οι εγκαταστάσεις της ακριτικής ομάδας αγοράστηκαν το 2018 από εταιρεία συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη.
Την καταγγελία στην Ε.Ε.Α. έκανε η γενική διευθύντρια της ΠΑΕ Ολυμπιακός, δικηγόρος Λίνα Σουλούκου, που μετέβη στα γραφεία της Επιτροπής συνοδεία του διευθύνοντα συμβούλου της πειραϊκής ΠΑΕ, Τάκη Αγραφιώτη.
Τα διοικητικά στελέχη του Ολυμπιακού ζήτησαν την εις βάθος διερεύνηση της υπόθεσης και την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων, εφόσον αποδειχθεί ότι υπάρχει παρατυπία.
«Έγινε καταγγελία ενώπιον της αρμόδιας ΕΕΑ για ευθεία παραβίαση των διατάξεων του αθλητικού νόμου. Ζητούμε από την επιτροπή, να δει άμεσα και ουσιαστικά το θέμα, γιατί το διακύβευμα είναι η ακεραιότητα του πρωταθλήματος, όχι μόνο του εφετινού αλλά και του περυσινού. Ζητούμε τις άμεσες ενέργειές της και καλούμε όλες τις εθνικές και υπερεθνικές αρμόδιες αρχές να δουν το θέμα με σοβαρότητα», δήλωσε η κυρία Σουλούκου.
Και πρόσθεσε: «Η αλήθεια είναι ότι από την ΕΠΟ δεν έχουμε μεγάλες προσδοκίες, γιατί το καλοκαίρι με την στάση της και τις προτάσεις της για αφαίρεση της πολυιδιοκτησίας και νομιμοποίησή της στους κανονισμούς, δεν προσδοκούμε ότι θα προβεί σε κάποιες ενέργειες. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά της και θα αποταθεί ενώπιον όλων των αρμοδίων αρχών για να διαλευκανθεί η υπόθεση».

Όσο για τη συνέχεια; «Προβλέπονται μία σειρά από κινήσεις που είναι ήδη δρομολογημένες. Θα τις δείτε τις επόμενες μέρες. Πιστεύω ότι FIFA και UEFA έχουν ήδη ενημερωθεί, γνωρίζουν και βλέπουν καθημερινά. Θεωρούμε ότι τα ζητήματα και του εφετινού αγώνα ΠΑΟΚ-Ξάνθη και του περυσινού, πρέπει να μπουν στο μικροσκόπιο. Ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη του. Θα πρέπει και η ΕΕΑ και οι αρμόδιες αρχές, κόντρα στη γραφειοκρατική λογική των αρχών, να σκύψουν πάνω από το θέμα και να δώσουν απαντήσεις».
Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού συνεδριάζει κάθε Πέμπτη, όμως μέχρι τώρα δεν έχει γίνει γνωστό αν στην αυριανή συνεδρίαση θα ασχοληθεί με την καταγγελία της ΠΑΕ Ολυμπιακός.
Super League: «Άμεση εξέταση της υπόθεσης, κανένα ερωτηματικό στην κοινή γνώμη»
Την ανάγκη για άμεση εξέταση της υπόθεσης αναφορικά με τις σχέσεις του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη που κυριαρχεί στη ειδησεογραφία τονίζει η Super League με επίσημη θέση που πήρε μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις.
Παράλληλα, προσθέτει ότι από τη στιγμή που θα πραγματοποιηθούν όλες οι διαδικασίες, δεν θα πρέπει η κοινή γνώμη να έχει το παραμικρό ερωτηματικό σχετικά με το ζήτημα.
Αναλυτικά:
«Είναι αυτονόητο πως η Super League, θεωρεί επιβεβλημένη την άμεση εξέταση της υπόθεσης από το αρμόδιο θεσμικά όργανο της Πολιτείας, σύμφωνα με τη νομοθεσία.
Η όποια απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, ανεξαρτήτως ετυμηγορίας, θα πρέπει να ανακοινωθεί ταχύτατα, μετά την διερεύνηση των στοιχείων όλων των πλευρών, ώστε να μη μείνει το παραμικρό ερωτηματικό στην κοινή γνώμη»

Ζήτησε την αναβολή του ΠΑΟΚ-Ξάνθη ο Ολυμπιακός

Την αναβολή του αγώνα του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη το προσεχές Σάββατο (18:00) ζήτησε επίσημα η ΠΑΕ Ολυμπιακός με επιστολή προς τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, αλλά και τον πρόεδρο της Super League, Μηνά Λυσάνδρου. Αιτία, όπως αναφέρεται, είναι τα στοιχεία «… που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ ΑΟ ΞΑΝΘΗΣ και την ουσιώδη σύνδεση της με Εταιρεία επιχειρηματικών συμφερόντων της οικογένειας Σαββίδη».
«Είναι σαφές ότι το παιχνίδι αυτό δεν μπορεί να διεξαχθεί υπό κανονικές συνθήκες όταν σκιάζεται από τόσο σοβαρές καταγγελίες, που εφόσον κριθούν βάσιμες από τις αρμόδιες αρχές, θα το καταστήσουν χειραγωγημένο», αναφέρουν οι «ερυθρόλευκοι» και καταλήγουν τονίζοντας: «Είναι το ελάχιστο που μπορεί να γίνει για την διαφύλαξη του όποιου κύρους έχει απομείνει στο πρωτάθλημα».
Αναλυτικά η επιστολή:
«Αξιότιμοι Κύριοι,
Το προσεχές Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2019 είναι προγραμματισμένος προς διεξαγωγή στο γήπεδο της Τούμπας και στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Super League 1, ο αγώνας πρωταθλήματος μεταξύ των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ.
Κατόπιν των πρόσφατων στοιχείων που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ ΑΟ ΞΑΝΘΗΣ και την ουσιώδη σύνδεση της με Εταιρεία επιχειρηματικών συμφερόντων της οικογένειας Σαββίδη, αλλά και την επίσημη Καταγγελία της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ενώπιον της ΕΕΑ για το ίδιο θέμα, θεωρούμε ότι συντρέχουν σοβαροί λόγοι διαφύλαξης της ακεραιότητας και της αξιοπιστίας του πρωταθλήματος για την αναβολή του συγκεκριμένου αγώνα.
Είναι σαφές ότι το παιχνίδι αυτό δεν μπορεί να διεξαχθεί υπό κανονικές συνθήκες όταν σκιάζεται από τόσο σοβαρές καταγγελίες, που εφόσον κριθούν βάσιμες από τις αρμόδιες αρχές, θα το καταστήσουν χειραγωγημένο.
Περαιτέρω δε, τυχόν διεξαγωγή του, εν μέσω αυτών των καταγγελιών, είναι πρόσφορη για την κλιμάκωση της έντασης και τυχόν φαινομένων βίας.
Για τους λόγους αυτούς σας καλούμε όπως με απόφασή σας και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων που σας χορηγούν ο νόμος και οι οικείοι κανονισμοί προβείτε στην αναβολή του συγκεκριμένου αγώνα μέχρις ότου η συγκεκριμένη υπόθεση διαλευκανθεί πλήρως. Είναι το ελάχιστο που μπορεί να γίνει για τη διαφύλαξη του όποιου κύρους έχει απομείνει στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Καταγγελία της ΠΑΕ Ολυμπιακός στην Ε.Ε.Α. για τη «σχέση» ΠΑΟΚ και Ξάνθης

Αθλητισμός, Ποδόσφαιρο |