ΠΑΕ Βόλος: «Να επαναληφθεί το ματς, όπως κι αυτά που έχει ευνοηθεί ο Ολυμπιακός»

Τη συναίνεσή της στο να επαναληφθεί ο αγώνας με τον Ολυμπιακό γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Βόλος, αρκεί, όπως επισημαίνεται στο κείμενο, να συμβεί το ίδιο και με όλους τους αγώνες που έχουν ευνοηθεί οι Πειραιώτες στο παρελθόν!
Οι Βολιώτες αναφέρουν ότι οι πράξεις κάποιων παραγόντων της πειραϊκής ΠΑΕ «ξεφτιλίζουν τον σύλλογο στο πανελλήνιο», ενώ συναινούν στην επανάληψη του αγώνα με τον Ολυμπιακό, με την προϋπόθεση να γίνει το ίδιο και με τις αναμετρήσεις στους οποίους «τα διαιτητικά εγκλήματα», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ευνόησαν τον Ολυμπιακό και κάποια του χάρισαν τίτλους.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Βόλου:
«Σε απάντηση του παραληρήματος μίας μεγάλης ομάδας όπως ο Ολυμπιακός που δυστυχώς με τις πράξεις κάποιων παραγόντων του ξεφτιλίζεται στο Πανελλήνιο, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η ΠΑΕ Βόλος είναι σύμφωνη με την επανάληψη του αγώνα Βόλος-Ολυμπιακός, με την προϋπόθεση πριν από αυτό να επαναληφθούν οι αγώνες όπου τα διαιτητικά “εγκλήματα” ευνόησαν τον Ολυμπιακό και μάλιστα κάποια από αυτά του χάρισαν τίτλους.
Και για όσους έχουν ξεχάσει τις κλοπές υπέρ του Ολυμπιακού, ενδεικτικά σας αναφέρουμε δύο αγώνες όπου έχουν κρίνει τίτλους αλλά και δύο φετινούς αγώνες όπου ο Ολυμπιακός έχει ευνοηθεί σκανδαλωδώς και έχει κερδίσει βαθμούς που δεν άξιζε:
11/5/2016 Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης (τελικός κυπέλλου) 3-1 ΚΛΟΠΗ
19/2/2011 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 2-1 ΚΛΟΠΗ
25/9/2019 Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 1-0 ΚΛΟΠΗ
19/10/2019 Ολυμπιακός-ΟΦΗ 2-1 ΚΛΟΠΗ
Θα μπορούσαμε φυσικά να αναφέρουμε εκατοντάδες άλλα ματς όπου τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός ευνοήθηκε από τη διαιτησία, αλλά το θεωρούμε περιττό, μια και όλη η φίλαθλη Ελλάδα γνωρίζει.
Το μόνο που έχουμε να επισημάνουμε είναι ότι δεν γίνεται να φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Με νταηλίκια και εκφοβισμούς δεν κερδίζονται ούτε οι αγώνες αλλά και ούτε και τα πρωταθλήματα. Αυτές οι πρακτικές και οι εποχές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.
Κύριοι του Ολυμπιακού, μην μικραίνετε άλλο τον ιστορικό αυτό σύλλογο.
ΗΜΑΡΤΟΝ
Κλείνοντας θα θέλαμε να επισημάνουμε κάτι ιδιαίτερα σημαντικό. Ο Βόλος είναι μία ομάδα που σε κάθε αγώνα επιδιώκει το καλύτερο δυνατό μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Το ποια ομάδα θα κατακτήσει το πρωτάθλημα, ούτε που μας απασχολεί».

Ο Ολυμπιακός ζητά τη δημοσίευση των συνομιλιών όλων των διαιτητών του αγώνα με τον Βόλο
Τη δημοσίευση εντός 24 ωρών όλων των ηχογραφημένων συνομιλιών των διαιτητών του αγώνα με τον Βόλο ζητά με επιστολή του προς την ΚΕΔ ο Ολυμπιακός.
Μία ημέρα μετά το 0-0 με την ομάδα της Μαγνησίας οι «ερυθρόλευκοι» απέστειλαν επιστολή στην κεντρική επιτροπή διαιτησίας, η οποία κοινοποιήθηκε και στην UEFA, με την οποία ζητά να δημοσιευτούν εντός 24 ωρών οι ηχογραφημένες συνομιλίες όλων των διαιτητών του χθεσινού αγώνα της 16ης αγωνιστικής της Super League.

Μέσα στο κείμενο οι Πειραιώτες μιλούν για «προμελετημένη και εκτελεσμένη με χειρουργική ακρίβεια αλλοίωση αποτελέσματος» και προειδοποιούν ότι αν δεν δημοσιοποιηθούν οι συνομιλίες, τότε «θα κινηθούμε νομικά και εναντίον σας για όλες τις μέχρι σήμερα έκνομες ενέργειες κατά του Ολυμπιακού».
Η επιστολή:
«Προς:
Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας ΕΠΟ
– κ. Vitor Manuel deMelo Pereira,Πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας
– κ. Juan FernandezMarin, Αντιπρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας
– Leif Lindberg, Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας
Κοινοποίηση σε:
– Επιτροπή Παρακολούθησης ΕΠΟ
κ. Petr Fousek, Ανεξάρτητο Εμπειρογνώμονα της UEFA
– Εντεταλμένο εκπρόσωπο των FIFA/UEFA
κ. Mr. Herbert Hubel
Διεύθυνση Εθνικών Ομοσπονδιών UEFA
– κ. Μάριο ΓεωργίουUEFA
– Super League 1
Αξιότιμοι Κύριοι,
Στο χθεσινό παιχνίδι που διεξήχθη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου μεταξύ της γηπεδούχου Π.Α.Ε. ΒΟΛΟΣ Ν.Π.Σ. και της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ γίναμε μάρτυρες αυτού που γνωρίζαμε ήδη από τον ορισμό των Διαιτητών της αναμέτρησης : μιας προμελετημένης και εκτελεσμένης με χειρουργική ακρίβεια αλλοίωσης αποτελέσματος αγώνα στην κατεύθυνση της οποίας χρησιμοποιήθηκε και το VAR .
Για ακόμα μία φορά σκοπούμενες ενέργειες και παραλείψεις εις βάρος του Ολυμπιακού είχαν σαν συνέπεια όχι μόνο την αλλοίωση του αποτελέσματος του αγώνα αλλά και ολόκληρου του πρωταθλήματος. Για τους λόγους αυτούς, απαιτούμε από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας να δημοσιευτούν άμεσα εντός 24 ωρών οι ηχογραφημένες συνομιλίες μεταξύ του Διαιτητή της Αναμέτρησης κ. Φωτιά, του Διαιτητή VAR κ. Ευαγγέλου και όλων των Βοηθών, των Βοηθών VAR και του Τέταρτου Διαιτητή προκειμένου να κάνουμε χρήση αυτών για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας ενώπιον παντός αρμοδίου δζητά νικαστηρίου και εισαγγελικής αρχής .
Επειδή η μη δημοσίευση των συνομιλιών συνιστά από μέρους σας συγκάλυψη εκνόμων ενεργειών
Επειδή έχετε ιδιαίτερη νομική υποχρέωση να διασφαλίσετε με κάθε ενέργειά σας την αξιοπιστία του Πρωταθλήματος
Επειδή αμείβεστε παχυλά για αυτό, ενώ η δική μας οικονομική και όχι μόνο ζημιά είναι ανυπολόγιστη
Σας δηλώνουμε ότι αν παρέλθει άπρακτη η προθεσμία των 24 ωρών και δεν δημοσιοποιήσετε τις εν λόγω συνομιλίες, θα κινηθούμε νομικά και εναντίον σας για όλες τις μέχρι σήμερα έκνομες ενέργειες κατά του Ολυμπιακού
Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας.
Για την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Δημήτρης Αγραφιώτης
Αντιπρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος».

ΠΑΕ Βόλος: «Να επαναληφθεί το ματς, όπως κι αυτά που έχει ευνοηθεί ο Ολυμπιακός»

Αθλητισμός, Ποδόσφαιρο |