Αικατερίνη Σακελλαροπούλου υποψήφια Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είναι η υποψήφια Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτικό του διάγγελμα. Η κ. Σακελλαροπούλου είναι πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας από το 2018. Θα γίνει η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
«Ο πολίτης είναι γένους αρσενικού. Η Δημοκρατία, η Ελλάδα και η Πρόοδος ωστόσο, είναι γένους θηλυκού και αυτές μας καλούν στη μεγάλη υπέρβαση. Θεωρώ ότι είναι η ώρα να αποκτήσει η Πατρίδα μας μια άξια Ελληνίδα στην κορυφαία πολιτειακή της θέση. Προτείνω λοιπόν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
Ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε ότι η απόφαση που κλήθηκε να πάρει δεν ήταν καθόλου εύκολη, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είναι κατά το Σύνταγμα ρυθμιστής του πολιτεύματος, ενσαρκώνει την ενότητα του Έθνους και γι’ αυτό οφείλει να έχει αίσθηση καθήκοντος ώστε να υπηρετεί άξια το θεσμικό βάρος του ονόματός του. «Πρέπει να διαθέτει γνώσεις κύρος και διεθνή εμπειρία. Ο καταστατικός μας χάρτης δεν επιφυλάσσει στον πρόεδρο ουσιαστικές αρμοδιότητες αυτό όμως καθιστά τον συμβολισμό της επιλογής του ακόμη πιο σημαντικό», σημείωσε.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη σταδιοδρομία της κ. Σακελλαροπούλου, τις δημοκρατικές της αναφορές και την κοινωνική της ευαισθησία και πρόσθεσε πως «απ’ όσο ξέρω δεν προέρχεται από τη δική μας πολιτική οικογένεια»
«Μια ανώτατη δικαστής στο ύπατο αξίωμα της χώρας σηματοδοτεί την προσήλωσή μας στη Δικαιοσύνη ως κεντρικού αρμού της Δημοκρατίας. Τη διάθεση της κοινωνίας να αρθεί πάνω από διχασμούς και κομματισμούς και να ζήσει με κανόνες, ασφάλεια και ευημερία αλλά και στο μέτωπο των διεθνών μας σχέσεων αναδεικνύει τον σταθερό προσανατολισμό της Ελλάδος να αντιμετωπίσει τις εθνικές προκλήσεις ειρηνικά και πάντα με γνώμονα το Δίκαιο».

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου υποψήφια Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ελλάδα |