Το SKIATHOS PALACE CUP γιορτάζει τα 5 χρόνια

Επετειακό χαρακτήρα έχει ο ιστιοπλοϊκός αγώνας SKIATHOS PALACE CUP, καθώς θα γίνει για 5η συνεχή χρονιά, στις μαγευτικές Κουκουναριές της Σκιάθου, το τριήμερο 1-3 Μαϊου.
Το SKIATHOS PALACE CUP είναι ιστιοπλοϊκός αγώνας, τύπου matchrace που πλέον έχει γίνει θεσμός, με διοργανωτές το Ναυτικό Όμιλο Σκιάθου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ ο αγώνας τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Σκιάθου με την υποστήριξη της Ελληνικής IστιοπλοϊκήςOμοσπονδίας και του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος».
ΤοSKIATHOSPALACECUP γίνεται στις Κουκουναριές, το μοναδικό βιότοπο που μπήκε πρόσφατα στην πρώτη θέση στο CondéNastTravellerReadersChoice Awards και έχει για κάδρο γαλαζοπράσινα νερά με κύκνους , πάπιες και άμμο που αστράφτει στο φως του ήλιου.
Από την αρχή, το όραμα των διοργανωτών ήταν να αναπτυχθεί ένα ακόμη μοναδικό θεματικό τουριστικό προϊόν που να αναδεικνύει το άθλημα και την πανέμορφη Σκιάθο και ήδη η μεγάλη προβολή του αγώνα στην Ελλάδα και το εξωτερικό έχει φέρει αποτελέσματα.
Από τη περσινή χρόνια, ο αγώνας της Σκιάθου είναι ένας ακόμη προορισμός του επιτυχημένου Hellenic MatchRacingTour, ενώ από το 2018, ο αγώνας υπάρχει στην πλατφόρμα SPORTSTRAVELLER76, που προωθεί αγώνες στο εξωτερικό.
Tο 2019 ο αγώνας βραβεύτηκε με το SailGreenor GO HomeΑward για τη συμμετοχή του στην πολύχρονη και πολυεπίπεδη οικολογική δράση της Σκιάθου. Επίσης από τον οργανισμό SAILORS FOR THE SEA, έχει χαρακτηριστεί ως μία «Καθαρή Ιστιοπλοϊκή Διοργάνωση» (CleanRegatta) στη κατηγορία BRONZE.

Το SKIATHOS PALACE CUP γιορτάζει τα 5 χρόνια

Αθλητισμός, Άλλα αθλήματα |