Και Ποδοσφαιριστές στα μέτρα στήριξης

Εισακούστηκε το αίτημα που εκφράστηκε μέσω του Λευτέρη Αυγενάκη να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης ελέω κορωνοϊού όλοι οι αθλητές (και όχι μόνο οι ποδοσφαιριστές των τριών επαγγελματικών κατηγοριών στο ποδόσφαιρο). Βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι η όλη ενέργεια ξεκίνησε από τους προέδρους της Σούπερ Λίγκας 1 και Σούπερ Λίγκας 2, Μηνά Λυσάνδρου και Λεωνίδα Λεουτσάκου, οι οποίοι και με κοινή τους επιστολή από την πρώτη στιγμή ενημέρωσαν τόσο το υπουργείο Εργασίας όσο και το υφυπουργείο Αθλητισμού.
Την Τρίτη (31/3) έγιναν γνωστοί οι νέοι Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας που θα επωφεληθούν των μέτρων και ανάμεσά τους είναι και αυτός που είχε αιτηθεί (ΚΑΔ 9499) ο υφυπουργός Αθλητισμού μέσω επιστολής του στους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
Στη σχετική επιστολή προς τους κ. Σταϊκούρα, Βρούτση και Γεωργιάδη, αναφέρονταν για τον συγκεκριμένο ΚΑΔ τα εξής:
«Έχοντας υπ’ όψιν την πραγματική αυτή κατάσταση, υπάρχουν πολλά αιτήματα από αθλητικά σωματεία, τα οποία δεν διαθέτουν, όπως ορίζεται στην από 11/03/2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α΄ 55), έναν από τους ΚΑΔ που αναφέρονται σε αυτήν (ειδικότερα τους ΚΑΔ 9312 και επόμενα), αλλά ενδεικτικά τον ΚΑΔ 94991600.
Οι αθλητικοί αυτοί φορείς διαθέτουν την ειδική αθλητική αναγνώριση που προβλέπεται στο Ν. 2725/1999, τα δε ακαθάριστα έσοδά του ενεργού τους ΚΑΔ προέρχονται εξ ολοκλήρου ή στο μεγαλύτερο ποσοστό τους από αθλητική δραστηριότητα και έχουν συμμετάσχει συστηματικά τα τελευταία τουλάχιστον 3 χρόνια σε διοργανώσεις και πρωταθλήματα.
Θεωρούμε επομένως ότι είναι δίκαιο να συμπεριληφθούν και τα ανωτέρω αθλητικά Σωματεία (και αθλητικές Ενώσεις και άλλοι αναγνωρισμένοι από τον Αθλητικό Νόμο φορείς) στις κατηγορίες που δικαιούνται τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε, καθώς και σε αυτά που θα ανακοινώσει η Ελληνική Κυβέρνηση».

Και Ποδοσφαιριστές στα μέτρα στήριξης