Παράταση τριών εβδομάδων έδωσε η Super League στην απόφαση για το μέλλον του πρωταθλήματος

Παράταση τριών εβδομάδων έδωσε η Super League, αναφορικά με το μέλλον του εφετινού πρωταθλήματος, στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης του συνεταιρισμού.
Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, στη διάρκεια της διαδικασίας, ζήτησε την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος, ενώ ο Βαγγέλης Μαρινάκης την ανάδειξη πρωταθλητή με καθαρές λύσεις.
Η τελική απόφαση της διοργανώτριας αρχής θα ληφθεί στην επόμενη συνεδρίασή της, που θα συγκληθεί στις 24 Απριλίου. Ταυτόχρονα, αποφασίστηκε η δημιουργία ομάδας εργασίας, η οποία θα φέρει εισήγηση προς ψήφιση.
Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, που αρχικά είχαν ταχθεί υπέρ της οριστικής διακοπής του πρωταθλήματος συμφώνησαν. Την ιδέα έριξε στο τραπέζι ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, που πρότεινε οριστική διακοπή, χωρίς τέλεση πλέι οφ και πλέι άουτ, με το επιχείρημα πως οποιαδήποτε σκέψη για επανέναρξη είναι ανεδαφική.
«Δεν έχουμε καμία αντίρρηση με την πρόταση του κ. Αλαφούζου. Ασφαλώς και πρέπει να τελεσιδικήσει και η υπόθεση που υπάρχει στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ», συμφώνησε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Χρυσόστομος Γκαγκάτσης, ενώ πρόσφορο έδαφος η πρόταση βρήκε επίσης στις τάξεις των Άρη, Παναιτωλικού και Πανιωνίου.
Ο πρόεδρος της διοργανώτριας, Μηνάς Λυσσάνδρου, υποστήριξε πως στην παρούσα χρονική στιγμή δεν πρέπει να ληφθεί απόφαση, αλλά να πραγματοποιηθεί νέο Δ.Σ. στις 24 Απριλίου για να εξεταστούν τα δεδομένα που θα ισχύουν τότε. Με την πρόταση του κ. Λυσσάνδρου συντάχθηκαν Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΟΦΗ, Αστέρας, Βόλος (οι Θεσσαλοί τάχθηκαν κατά της αναδιάρθρωσης), αλλά και η ΕΠΟ, ενώ ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, ήταν υπέρ της συνέχειας του πρωταθλήματος και κατά της αναδιάρθρωσης.
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης υποστήριξε ότι η 24η Απριλίου δεν είναι ρεαλιστική ημερομηνία, αλλά η Λίγκα θα πρέπει να περιμένει ως το τέλος του τρέχοντος μήνα. «Αν μιλήσουμε για διακοπή θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο απ΄ όλους ποίος είναι πρώτος. Ούτε παύλες ούτε άνω τελείες», υπογράμμισε ο κ. Μαρινάκης.

Παράταση τριών εβδομάδων έδωσε η Super League στην απόφαση για το μέλλον του πρωταθλήματος