ΕΣΑΚΕ – BASKET LEAGUE Πλάνα για τη νέα σεζόν εν μέσω αρκετών γρίφων

Την ώρα που ακόμα και ο αριθμός των ομάδων που θα μετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα της Basket League παραμένει γρίφος, στον ΕΣΑΚΕ προσπαθούν να μπουν στους ρυθμούς της νέας σεζόν. Και κυρίως να δείξουν τα πρώτα σημάδια (επαν)εκκίνησης για τη νέα σεζόν, σε ένα πρωτάθλημα για το οποίο η επόμενη μέρα μοιάζει ιδιαίτερα ρευστή.
Ετσι, στο χτεσινό ΔΣ της Λίγκας αποφασίστηκε πως η πρεμιέρα της σεζόν θα πραγματοποιηθεί στις 10 Οκτώβρη και πως για την περίοδο 2020/21 θα υπάρξουν υποβιβασμός μιας ομάδας και αντίστοιχα άνοδος δύο ομάδων από την Α2. Παράλληλα, ο ΕΣΑΚΕ αποφάσισε τη διεξαγωγή μιας νέας διοργάνωσης, στα μέσα Σεπτέμβρη, στο ΟΑΚΑ, του ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ, με τη συμμετοχή των τεσσάρων πρώτων ομάδων της βαθμολογίας (Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Περιστέρι, Προμηθέας). Οπως ειπώθηκε, σκοπός της διεξαγωγής είναι το «ζέσταμα» του κοινού λίγο πριν από την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων των ομάδων σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Την ίδια στιγμή ωστόσο και πέραν των πρακτικών ζητημάτων που έχουν να κάνουν με το αγωνιστικό μέρος, η πραγματικότητα της Basket League τη δεδομένη περίοδο που καλείται να διαχειριστεί ο ΕΣΑΚΕ κάθε άλλο παρά ρόδινη θεωρείται. Αποτέλεσμα και των συνεπειών που επιφέρουν οι λογικές της εμπορευματοποίησης του αθλήματος και η μετατροπή του σε προϊόν.
Τα κενά από τις αποχωρήσεις των Ρεθύμνου και Ηφαιστου Λήμνου, η πρόταση του βασικού χορηγού για μείωση (70%), το ρευστό τοπίο είναι μερικά από τα ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η Λίγκα ενόψει της νέας σεζόν.

ΕΣΑΚΕ – BASKET LEAGUE Πλάνα για τη νέα σεζόν εν μέσω αρκετών γρίφων

Αθλητισμός, Μπάσκετ |