ΣΤΙΒΟΣ – Στην Πάτρα το ραντεβού των κορυφαίων-ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Για 5η συνεχόμενη χρονιά η πόλη της Πάτρας ετοιμάζεται να δεχθεί τα κορυφαία ονόματα του ελληνικού στίβου αφού στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της πόλης θα πραγματοποιηθούν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών και το αντίστοιχο για τις ηλικίες Κ23 το διήμερο 8 – 9 Αυγούστου. Παράλληλα, στο ίδιο στάδιο θα διεξαχθεί και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σύνθετων Αγωνισμάτων (δέκαθλο – έπταθλο) ανδρών – γυναικών που θα ακολουθήσει αυτό του στίβου (10 – 11 Αυγούστου) καθώς και αυτό στα 20 χλμ. βάδην.
Η διοργάνωση πραγματοποιείται υπό ειδικές συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, χωρίς την παρουσία θεατών στις εξέδρες και υπό τις αυστηρές οδηγίες του ΣΕΓΑΣ για την τήρηση των ιατρικών πρωτοκόλλων. Ωστόσο ακόμα και έτσι η παρουσία των κορυφαίων του ελληνικού κλασικού αθλητισμού αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, σε μια χρονιά μάλιστα με πολλές ιδιαιτερότητες για τον στίβο σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο.

Ξεχωρίζει το επί κοντώ γυναικών
Στο αγωνιστικό μέρος το ενδιαφέρον δείχνει να συγκεντρώνει το επί κοντώ γυναικών παρ ότι θα λείψει η Ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδη (ΑΟ Φιλοθέης), με τη Νικόλ Κυριακοπούλου (ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009), που πρόσφατα στα «Παπαφλέσσεια» έκανε μετά από ένα χρόνο τα πρώτα άλματα με ολοκληρωμένη φορά (4,40 μ.) και την Ελένη Πόλακ (ΑΟ Μεγάρων) που δείχνει να βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα μετά τα 4,70 μ. στο πρόσφατο διασυλλογικό πρωτάθλημα. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών δεσπόζει η παρουσία του Κώστα Φιλιππίδη που θα ψάξει μια ακόμα πρωτιά σε πανελλήνιο πρωτάθλημα διατηρώντας τον περσινό τίτλο του.
Κατά τ’ άλλα στις συμμετοχές που ξεχωρίζουν είναι και αυτή του πλέον πολυνίκη στο θεσμό Κώστα Δουβαλίδη στα 110 μ. με εμπόδια, που παρά το χαλαρό ξεκίνημα στη Δράμα (13.81) παραμένει το απόλυτο φαβορί για την πρωτιά. Εναν ακόμη πανελλήνιο τίτλο στο βιογραφικό του θα προσπαθήσει να προσθέσει ο Δημήτρης Τσιάμης στο τριπλούν που έχει φέτος 16.01. Ετοιμη να ξανακερδίσει στα 100 μ. των γυναικών δείχνει η Ραφαέλα Σπανουδάκη, ενώ αντίθετα για τα 200 μ. αναμένεται σπουδαία κόντρα με την Ειρήνη Βασιλείου που ψάχνει τη ρεβάνς για την περσινή απώλεια της πρωτιάς. Στα 200 μ. των ανδρών τις περισσότερες πιθανότητες για την πρώτη θέση συγκεντρώνει ο Παναγιώτης Τριβυζάς έχοντας φετινό ρεκόρ 21.24. Πρωταγωνιστής στο αγώνισμα της σφυροβολίας αναμένεται να είναι για μια ακόμη φορά ο Παναγιώτης Αναστασάκης, που έχει ρίξει φέτος 75.55 στην Τρίπολη.
Το πρόγραμμα
ΣΑΒΒΑΤΟ 8/8:
09.00 – 11.20 Προκριματικά. 17.00 – 22.00 ΤΕΛΙΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 9/8:
07.30 Τελικός 20 χλμ. Βάδην (Α). 07.35 Τελικός 20 χλμ. Βάδην (Γ), 09.30 – 11.30 Προκριματικά. 17.00 – 21.35 ΤΕΛΙΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ
Η διοργάνωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το ΕΡΤ Sports από τις 19.00 και τις δύο μέρες των αγώνων.

ΣΤΙΒΟΣ – Στην Πάτρα το ραντεβού των κορυφαίων-ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Αθλητισμός, Άλλα αθλήματα |