ΡΟΥΜΑΝΙΑ Η αναδιάρθρωση… έσωσε την Ντιναμό Βουκουρεστίου

Η Ντιναμό Βουκουρεστίου απέφυγε τον υποβιβασμό και θα αγωνίζεται και τη νέα σεζόν στα «μεγάλα σαλόνια», καθώς η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ρουμανίας (FRF) ανακοίνωσε ότι οι ομάδες που θα μετέχουν στην Α΄ κατηγορία αυξάνονται από την επόμενη περίοδο από 14 σε 16. Η Ντιναμό, η οποία μετράει 18 πρωταθλήματα Ρουμανίας και είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς συλλόγους της χώρας, δεν έδωσε τα τελευταία πέντε παιχνίδια της στην παρελθούσα σεζόν, λόγω του υψηλού αριθμού κρουσμάτων κορονοϊού που υπήρχαν στο σύλλογο, και αναμενόταν να υποβιβαστεί, καθώς κατατάγη προτελευταία στη βαθμολογία. Όμως, μετά τη σημερινή απόφαση της FRF, ο σύλλογος παραμένει στη μεγάλη κατηγορία.
Στο μεταξύ, η ουραγός Τσίντια Ταργκοβίτσε θα αναμετρηθεί με την Μιοβένι, η οποία κατετάγη τρίτη στη Β΄ κατηγορία, σε μπαράζ ανόδου/υποβιβασμού, ενώ οι πρώτες δύο ομάδες της Β΄ κατηγορίας προβιβάζονται αυτόματα στα «μεγάλα σαλόνια».
Η FRF ανακοίνωσε ακόμη ότι την επόμενη σεζόν και μετά την ολοκλήρωση των 30 αγωνιστικών της κανονικής περιόδου θα ακολουθήσουν πλέι οφ μεταξύ των πρώτων έξι ομάδων και πλέι αουτ ανάμεσα στους τελευταίους δέκα συλλόγους της βαθμολογίας

ΡΟΥΜΑΝΙΑ Η αναδιάρθρωση… έσωσε την Ντιναμό Βουκουρεστίου

Αθλητισμός, Ποδόσφαιρο |